Sırbistan Eğitim Bakanlığı, tüm okullardaki ilk dersin Sırp milli marşının söylenmesi ile başlaması talimatı verince, Novipazar Sancak'taki okullarda Boşnaklar kendi marşlarını söyleyerek tepki gösterdi.

Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruziç'in ülkede eğitim yılının ilk günü tüm dersliklerde Sırbistan milli marşı çalınmasına yönelik talimatı, Boşnak ve Arnavutların çoğunlukta olduğu okullarda uygulanmadı.

Arnavut Ulusal Konseyi Başkanı Ragmi Mustafa, Sırbistan basınına yaptığı açıklamada Eğitim Bakanı Ruzic'in talimatının yasa dışı olduğunu söylerken, Boşnak Ulusal Konseyi ise yayınladığı bir açıklamayla Boşnakların Sırbistan milli marşını devletin marşı değil Sırp milletinin marşı olarak gördüklerini ifade etti.

"PROVOKASYON"

Boşnak Ulusal Konseyi (BNV), bu marşa okullarda çalınma mecburiyeti getirilmesinin Sırp olmayanlara yönelik bir provokasyon olarak değerlendirildiğini duyurdu.

Arnavutların yoğun olarak yaşadığı birçok bölgedeki okullar, eğitim yılının ilk gününde Sırbistan milli marşı çalınması uygulamasına katılmadı. 

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Halil 06.09.2021 15:14
    Yav bırakın bu milli marş işlerini ,en azından her açılışta bırakın. Bunlar ancak Nazi Almanyasında olan işlerdi, sonu ne oldu herkes biliyor.
  • Gurbetçi 06.09.2021 02:13
    Helal olsun arkanizda Turkiye var kardeş
  • Mustilip 05.09.2021 01:40
    Sırplar da Ermenistan' dakilerle aynı hataya düşüyorlar. AB'ye fazla güvenmesinler.
  • çetin 05.09.2021 00:19
    sırplar kaşınmaya başladılar eski dünya yok boşnaklara yaptıkları yanlarına kalmaz ...!
  • son osmanlı 04.09.2021 23:45
    helal bosnalılara Türkiye olarak arkanızdayız
Daha fazla yorum görüntüle