Gine’de eski Fransız lejyoneri Albay Mamady Doumbouya liderliğindeki seçkin bir ulusal ordu birliğinin darbe açıklaması sonrası halk sokaklara inerek kutlama yaptı.

Batı Afrika ülkesi Gine’nin başkenti Konakri’de cumhurbaşkanlığı sarayının çevresinde silah seslerinin duyulması ve askerlerin görülmesinin ardından darbe yapıldığı bildirilmiş, darbenin başında ise eski Fransız lejyoneri Albay Mamady Doumbouya liderliğindeki seçkin bir ulusal ordu birliğinin olduğu açıklanmıştı.
Gine devlet televizyonu RTG'de canlı yayında darbe açıklaması yapan Doumbouya, Cumhurbaşkanı Alpha Conde’nin gözaltına alındığını, hükümetin feshedildiğini, anayasanın askıya alındığını ve sınırların kapatıldığını bildirdi. Doumbouya ayrıca, en kısa sürede yeni bir anayasa hazırlanması ve geçiş hükümeti kurulması için çalışmaların başlayacağını açıklamıştı.

"Gine özgür! Bravo"
Darbe açıklamasının ardından Gine halkı sokaklara dökülerek kutlama yaptığı görüldü. Askerleri alkışlayan halk, kornalar çalarak, sloganlar attı. Halk motosikletler ile askerleri taşıyan kamyonlara eşlik ederken, "Gine özgür! Bravo" sesleri duyuldu.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • İlyas 06.09.2021 06:27
    Akilsizlar...hicbir darbe ülkeye baris ve ferah getirmez...daha kötü olacak sonunuz
  • Erpınar 06.09.2021 05:41
    Fettuşiler sadece bizde yokmuş!
  • Orhan 06.09.2021 05:18
    Kutlamaları yapan buzim muhalefet gibidir
  • Vatanını Seven 05.09.2021 23:41
    Fransızlar az sömürmüş belliki daha da somursun istiyorlar.
  • Tokat 05.09.2021 23:26
    Halkın bir kısmıdır darbecileri destekleyen
Daha fazla yorum görüntüle