Kuveyt'te 42 milyon atık araç lastiğinde işlem başladı

Kuveyt’te yaklaşık 42 milyondan fazla atık araç lastiğinin bulunduğu lastik mezarlığında geri dönüşüm işlemi başlatıldı.

Kuveyt'te 42 milyon atık araç lastiğinde işlem başladı
Kuveyt'te 42 milyon atık araç lastiğinde işlem başladı
GİRİŞ 07.09.2021 18:27 GÜNCELLEME 07.09.2021 18:27

Kuveyt’in kuzeybatısındaki El-Cehra kentinin güneyinde yer alan Erhıyye bölgesindeki dünyanın en büyük atık araç lastiği mezarlığında geri dönüşüm işleminin başladığı bildirildi. Mezarlıkta 42 milyondan fazla atık araç lastiğinin bulunduğu aktarılırken, çöplük alanına 25 bin yeni ev inşa dilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda tüm atık lastiklerin yarısından fazlası günde 500 kamyon ile geri dönüşüm çalışmalarının başladığı Suudi Arabistan sınırına yakın Al-Salmi'ye taşındı. EPSCO Global General Trading isimli geri dönüşüm şirketi tarafından işletilen bir tesiste, atık lastikler kauçuk renkli döşeme karolarına dönüştürülüyor.

EPSCO CEO'su Alaa Hassan yaptığı açıklamada, "Fabrika, atılan eski lastikleri temizleyerek ve bunları tüketici ürünlerine dönüştürerek topluma yardım ediyor" ifadelerini kullanarak, komşu Körfez ülkelerine ve Asya'ya da ürün ihraç ettiklerini belirtti. Şirket, Ocak 2021'de faaliyete geçen EPSCO tesisinin yılda 3 milyona kadar atık lastiği geri dönüştürebileceğini aktardı.

Kuveyt, El-Salmi'de daha fazla fabrikanın kurulmasını ve bölgenin lastik geri dönüşüm merkezine dönüştürülmesini planlıyor.
Merkezi İstatistik Bürosu verilerine göre, yaklaşık 4,5 milyon nüfusa sahip ve OPEC üyesi olan petrol zengini Kuveyt’te 2010'da 1,5 milyon olan araç sayısı 2019'da yaklaşık 2,4 milyona yükseldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!