Afganistan'dan ülkeyi terk edenlere çağrı: Geri dönün

Afganistan’daki yeni hükümetin Yüksek Öğretim Bakanı Abdülbaki Hakkani, hangi ülkede olurlarsa olsun tüm Afganlara ülkelerine dönmeleri çağrısında bulundu.

Afganistan'dan ülkeyi terk edenlere çağrı: Geri dönün
Afganistan'dan ülkeyi terk edenlere çağrı: Geri dönün
GİRİŞ 10.09.2021 06:06 GÜNCELLEME 10.09.2021 06:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı Abdülbaki Hakkani açıklamalarda bulundu. Ülkede büyük bir dönüşüm yaşandığını ve bundan eğitimin etkilenmemesinin mümkün olmadığını kaydeden Hakkani, özellikle altyapı noktasında Türkiye’den destek istedi. Hakkani, “Bazıları istiyor ki burada eğitim bitsin. Afganistan’ın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için desteğe ihtiyacı var” dedi.

ÜLKENİZİ İMAR EDİN

Ülkeden yoğun bir çıkış olduğunu, bu kişilerin geri dönmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Hakkani, yurt dışında okuyanların eğitimine kendi ülkelerinde devam edebileceklerini bildirdi. Yeni Şafak'tan Taha Hüseyin Karagöz'e yaptığı açıklamada, Afganistan’ın yeniden imarı için nerede, hangi ülkede olurlarsa olsun tüm Afganlara ülkelerine dönmeleri çağrısında bulunan Hakkani, “Yabancıların değil, özellikle Afganların gelip kendi memleketlerini imar etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KADIN-ERKEK AYRIMI YOK

Kadınların eğitim imkanı hakkında da açıklama yapan Afgan Bakan, şunları söyledi:

“Kadın-erkek iki kanatlı bir kuştur. Eğer bir kanadı olmazsa diğeri işe yaramaz. İslam’da ayrımcılık, kadın-erkek ayrımı yok. Her birinin hakları var. Eğitim, ev hayatı, iş hayatı... Burası İslami bir ülke. Tek fark; her ne varsa İslami usule göre yapılacak. Kadınlara dönük hizmet alanları da, bütün yaşam alanları da İslami çerçevede olacak. Eğitim almak isteyen eğitimini alacak.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • sakaryalı 2 yıl önce Şikayet Et
    ulkeyi terk edip donmeyen bir daha ulkeye alınmasın bune bi oyna a bi buyana
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanda İslam ve onun devleti olduğu ifadesi erken bir yorum olur..Kaçanlar ve göçenler o apayrı bir hikaye...
    Cevapla
  • yasasin islam 2 yıl önce Şikayet Et
    afganistandan kacan insanlar talibandan degil, islam devletinden ve islami yasam sisteminden kaciyorlar. bir müslüman islam devletinden kacamaz. kacarsa da imaninda zayiflik vardir. dikkat ceken konu, afganistandan kacanlar nedense hep 16-40 yas arasi genc erkekler. neden hep genc erkekler kaciyor??? zulüm varsa aile olarak coluk-cocuk, kadin, yasli kacmalari gerekmez mi? genc afganlarin hepsi de geri islam devletine gönderilmelidir.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberlede çıktı dün Afganistan’da kadınlar protestolar düzenliyor. Erkekleri de kaçıyor.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel yorum
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım inşallah sözünüzü tutarsınız Allah büyüktür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!