ABD, İngiltere ve Avustralya, Çin'e karşı, nükleer denizaltı yapımı da içeren bir savunma anlaşması yapmış, Çin'in bu anlaşmaya cevabı sert olmuştu. Çin'den gelen 'nükleer tehdit'e ABD kayıtsız kalmadı.

ABD, İngiltere ve Avustralya arasında imzalanan 'nükleer anlaşma'nın yankıları sürüyor.

3 ülkenin bu anlaşması dünyanın gündemine birinci sıradan otururken Çin'den tehdit gibi açıklamalar gelmişti.

Hükümetin güdümündeki devlet medyası 'Bu anlaşma Avustralya'yı potansiyel nükleer hedef haline getirdi' manşeti ile açık açık nükleer savaş tehdidinde bulunmuştu.

Çin'den gelen bu sözlere ABD'den yanıt gecikmedi. ABD Donanması silahsız, ömrü uzatılmış Trident D5LE nükleer füzelerini test etti.

ABD'nin bu adımı 'Çin'e yanıt' olarak değerlendirildi. Yapılan resmi açıklamada testlerin yıllar önceden planlandığını ve 'devam eden herhangi bir Dünya olayına yanıt olarak veya bir güç gösterisi olarak yapılmadığını' belirtildi.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • BİR GARİP DERVİŞ 19.09.2021 22:35
    ABD Çin'e hiç bir şey yapamaz. Ancak uzaktan havlar. Benim kuvvetle muhtemel tahminim Abd nin sonu Çin'e bulaşınca gelecek.
  • Ahmeti 19.09.2021 22:10
    Kim ,neredesin sıranı kaçırma bu ormanda bende varım de patlat bir uzun çalar.
  • M. K. 19.09.2021 21:54
    Hadi ne duruyorsunuz saldırın bibirinize. Bize göre hava hoş. İki emperyalist devle birbirini yerse dünyada belki rahat bir nefes alır.
  • HIDIR BUDUR 19.09.2021 21:09
    Yiyin birbirinizi..!!! Bi taraf " bir bardak petrolu, bir bardak kandan daha degerli " gòrùyor, diger taraf da uluslararasi Ūst aklin kùreselcilerin yeni gòzdesi..Olan insanliga oluyor..!!
  • Murat76 19.09.2021 21:00
    Çin abdyi de aratır zalimlikte. En azından hristiyanlarda Allah inancı var, merhametsiz de olsalar. Çin ise 2 milyarlık nüfusuyla, caniliğiyle hayal edilemez bir tehdit. Cenin, kedi, köpek, her türlü haşeratı yiyen bir toplumdan ne beklenebilir ki. İnşaallah Allah hidayet etse de en azından bir kısmı müslüman olsa.
Daha fazla yorum görüntüle