Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dünyaya mesaj: İslam düşmanlığı virüsten hızlı yayılıyor

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenen “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı konferansta çok önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 20.09.2021 03:30 GÜNCELLEME 20.09.2021 09:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dakika: Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, programı kapsamında 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' Konferansına katıldı. Buradan dünyaya mesaj veren Başkan Erdoğan artan İslam düşmanlığına dikkat çekti ve "İslam düşmanlığı virüsü hızlı bir şekilde yayılıyor. Birçok ülkede inancından dilinden kılık kıyafetinden dolayı Müslümanlar ötekileştiriliyor." dedi.

Terör örgütü FETÖ ve YPG'ye yönelik açıklamalarda da bulunan Başkan Erdoğan, "PKK/YPG, FETÖ'nün gerçek yüzünü ABD'li dostlarınıza bıkmadan usanmadan anlatmaya devam etmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bu salonda bu hakikatlere hep birlikte bir kez daha şahit oluyoruz. Mevla şu dayanışmamızı daim eylesin. İnsanlık son 2 yıldır koronavirüs salgını sebebiyle sancılı günler geçiyor. Eğitimden sağlığa, ticaretten istihdama kadar her alanda zorluklar yaşanıyor.

"KÜRESEL SİSTEMDEKİ EŞİTSİZLİKLERİ AÇIK VE NET ŞEKİLDE ORTAYA KOYMUŞTUR"

Bu musibetin de üstesinden geleceğimize yürekten inanıyoruz. Aşıya erişim arttıkça inşallah bu hastalık zamanla etkisini yitirecektir. Kovid-19 salgını küresel sistemdeki eşitsizlikleri açık ve net şekilde ortaya koymuştur.

"TÜRKİYE OLARAK ELİMİZDEKİ TÜM İMKANLARI İNSANLIK İÇİN SEFERBER ETTİK"

Hastaların ilgisizlikten öldüğü, yaşlı bakım evlerinden hepimizin içini yakan görüntülerin yansıdığı vahim durumlarla karşılaştık. Hala ilk doz aşıya ulaşamayan yüz milyonlarca insan var. Türkiye olarak elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettik.

"TURKOVAC'I TÜM İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ"

Kendi aşımız Turkovac'ı da tüm kardeşlerimizin, tüm insanlığın hizmetine sunacağız. İnsanlık olarak koronavirüsten daha sinsi bir virüs ile mücadele ediyoruz.

"İSLAM DÜŞMANLIĞI VİRÜSÜ HIZLI BİR ŞEKİLDE YAYILIYOR"

İslam düşmanlığı virüsü hızlı bir şekilde yayılıyor. Birçok ülkede inancından dilinden kılık kıyafetinden dolayı Müslümanlar ötekileştiriliyor. İslam düşmanlığının farklı toplumlarda kök saldığını görüyoruz. Türkiye olarak uluslararası platformlarda İslam düşmanlığı ve hoşgörüsüzlükle mücadele ediyoruz.

"ABD İLE İKİLİ TİCARET HACMİMİZ 20 MİLYAR DOLARI AŞTI"

ABD ile ikili ticaret hacmimiz 20 milyar doları aştı. Biden'la Brüksel'deki görüşmemizde işbirliğimizi geliştirmek için yapıcı çalışmalarımızı teyit ettik. Türkiye karşı lobilerin yürüttüğü karalama kampanyalarını sizler iyi biliyorsunuz. Sizlerin çalışmaları büyük önem taşıyor.

"FETÖ'NÜN GERÇEK YÜZÜNÜ ABD'Lİ DOSTLARINIZA BIKMADAN ANLATMAYA DEVAM ETMENİZİ İSTİYORUM"

PKK/YPG, FETÖ'nün gerçek yüzünü ABD'li dostlarınıza bıkmadan usanmadan anlatmaya devam etmenizi istiyorum. FETÖ'nün eli kanlı bir örgüt olduğu gün gibi ortadadır. Bizim görevimiz bu çetenin mensuplarının hukuk ve adalet önünde hesap vermelerini sağlamaktır. Hep söylüyorum, birbirimize sahip çıkacağız. Ailemize, evlatlarımıza, gençlerimize, inancımıza dinimize kültürümüze sahip çıkacağız. Hem bağrından neşet ettiğimiz millete, hem de içinde yaşadığımız topluma sahip çıkacağız.

YORUMLAR 18
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    pyd/pkk, fetö Amerika'nın gizli servisi tarafindan yetiştirildi. bunu devletimiz çok iyi biliyor ve gördüğümüz yerde vuruyoruz. eskiden fetöcü asker-polis vardı. her gün şehit veriyorduk, çünkü kasıtlı olarak,asker-polis öldürülüyordu. neden mi? çünkü pkk yı engellenemez bir kürt örgütü olarak gösteriliyor, ileride israil egemenliği altinda kürdistan kurulması için zemin oluşturuyordu. şu an pkk-fetö yu chp muazzam kolluyor.
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize bedava çöp vermeyen ,PKK söz konusu olunca kesenin ağzını açan ve yüzbinlerce tır dolusu silah yardımı yapan ülkelere insanlık için tek bir merhemi bile gönderirseniz haram olsun.
    Cevapla
  • Uygurlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık kalpleri fetheden bir ülkeyiz.
    Cevapla
  • @Sabanshn_35 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz mevcut hükümeti abdulhamid Han'ın yalnızlığına terketmedik, Ama onlar bizi küresel çete'nin insafına terketti.
    Cevapla
  • albayrağım 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamın son Kalesi, Türkiye,m, yolumuz açık olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı