Katar'ın 'Ebabil'leri ilk uçuşlarını yaptı

Katar, ABD'den satın aldığı ve "Ebabil" adını verdiği 3 adet F-15QA avcı uçağının testini Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye'nin katılımıyla duyurdu.

GİRİŞ 20.09.2021 07:10 GÜNCELLEME 17.11.2021 16:47
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Katar Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından, pilotlar arasında Bakan Atiyye'nin de bulunduğu 3 F-15QA uçağının ABD'de test uçuşlarını gösteren bir video yayınlandı. Test uçuşunun yapıldığı bölgeye dair bilgi verilmedi.

Aralık 2017'de Washington, Katar ordusunun talep ettiği özelliklere göre geliştirilecek ve "Ebabil" adını taşıyan F-15QA olmak üzere 36 adet F-15 savaş uçağının Doha'ya satıldığını duyurmuştu.

Katar'ın ABD ile yaptığı 12 milyar dolarlık anlaşma kapsamında üretilen F-15QA tipi savaş uçağı ilk uçuşunu geçen Nisan ayında gerçekleştirmişti. İlk uçuş sonrası açıklama yapan uçağın üreticisi Boeing şirketi, "Boeing, bugüne kadar üretilmiş en gelişmiş versiyon olan F-15QA savaş uçağının ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi" ifadelerine yer vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca MMU’nun hazır motorları da zaten ABD malı değil bizi çok seven, derin stratejik ilişkilerimizin olduğu Papua yeni Gine’den aldık
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    ülen amerikanın ebabili döner dolaşır sizi vurur.
    Cevapla
  • İlginç 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav bari adını ebabil koymasaydınız, gavurdan alıyorsunuz adını kurandan seçiyorsunuz. Bu ümmet bunun için şahlanamıyor.
    Cevapla
  • Kardes istegi 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah bu haber bir dahaki sefere Katar Turkiye yapim sahin kartal ebabil avci avci bombarduman TFX lerine yakin muharebe ve egitim Hurjet lerine kavustu olur ama Katarli kardeslerimizdende beklentimiz bu hayalin en yakin ve en iyi sekilde gerceklesmesi icin kafir abd den aldigi F15 yaninda Turk MMU TFX lerimizin Ar-Gesi icinde Tei Tai Aselsan Tusas Tubitak Havelsan Kale Bayraktar...desteklemesi
    Cevapla
  • yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    katarın f15 i bizim f15 si miz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular