Suriye Dışişleri Bakanı'ndan haddini aşan Türkiye açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Şam yönetiminin Türkiye'nin Suriye'deki varlığını bir "işgal eylemi" olarak gördüğünü ve Ankara'nın tüm güçlerini derhal geri çekmesini istediğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı'ndan haddini aşan Türkiye açıklaması
Suriye Dışişleri Bakanı'ndan haddini aşan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 23.09.2021 15:40 GÜNCELLEME 23.09.2021 15:40
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 29 Eylül'de Soçi'de bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmenin, İdlib'te artan tansiyon sonrası gerçekleşecek olması dikkat çekiyor.

Bilindiği üzere Putin, geçtiğimiz hafta Beşşar Esed'i Moskova'da ağırladı. Bu görüşme sonrası Rus liderin "yabancı silahlı güçler" diyerek, isim vermeden Türkiye'nin Suriye'deki varlığını hedef alması görüşmeyi daha da önemli bir hale getirdi.

Esed'i Kremlin'de ağırlayan Putin'den dikkat çeken sözler! Türkiye'ye ne demek istiyor?Esed'i Kremlin'de ağırlayan Putin'den dikkat çeken sözler! Türkiye'ye ne demek istiyor?

Putin'in Türkiye iması gündeme bomba gibi düştü! Rusya ateşkesi bozmaya mı hazırlanıyor?Putin'in Türkiye iması gündeme bomba gibi düştü! Rusya ateşkesi bozmaya mı hazırlanıyor?

ANLAŞILAN ESED VE PUTİN, YAPTIKLARI AÇIKLAMALARLA İDLİB'DE GERGİNLİĞİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Askeri uzmanlar, Rusya ve Esed'in İdlib'e saldırıya hazırlandığını iddia ediyor ve 5 Mart 2020'de imzalanan ateşkesin bozulabileceğini belirtiyor.

Türkiye ise, zaten var olan mülteci yükünün daha da artmasından ve olası katliamlardan endişe ediyor.

BM Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, "Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak, artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız ne de tahammülümüz vardır" dedi.

PUTİN'DEN SONRA BİR AÇIKALAMA DA ESED REJİMİNDEN 

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığıyla alakalı Rus haber portalı Sputnik'e açıklamalarda bulundu.

Mikdad, Türkiye'nin varlığını haklarının büyük ölçüde ihlali olarak gördükleri için Türk birliklerinin tartışmalı alanlardan ayrılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan'la görüşmesi öncesi Putin'den PKK'ya özerklik mesajıErdoğan'la görüşmesi öncesi Putin'den PKK'ya özerklik mesajı

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Türkiye-Rusya-İran görüşmeleri öncesinde Türkiye tarafından bölgeye ek birlikler gönderilmesinin ardından yaptığı açıklamada Mikdad, İdlib'deki gerilimin bölgedeki Türk varlığı ve orada faaliyet gösteren gruplardan kaynaklandığını söyledi.

Bloomberg: Türkiye, Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Suriye'ye takviye birlik gönderdiBloomberg: Türkiye, Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Suriye'ye takviye birlik gönderdi

Mikdad, "Bunun (İdlib bölgesindeki gerginliğin) temel nedeni Türk işgali ve Türkiye'nin oradaki gruplara verdiği destektir. Türkiye derhal geri çekilmeli ve uluslararası toplum Suriye'nin ülkenin kuzeyindeki işgal altındaki toprakların kurtarılmasına yönelik çabalarını desteklemelidir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 153
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ye fransa ya çin e ermeni taşeronlara laf yok ..... islamı temsil edenlere, mazlumu koruyanlara laf sok...
    Cevapla
  • Kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gücün yetiyorsa sen önce PKK'yı çektir, yada onlara bir şey söyle.
    Cevapla
  • Ali Mavili 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Suriye'nin dış işleri bakanısın?
    Cevapla
  • aaaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    siz kırımı tanımazsanız rusya da suriye kartını oynar normal karşılıklı herşey :)
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gerçek anlamda Rusya ,İran çoktan işgal etmiş farkındasın yalnızca bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar