Kriz sonrası ilk kez görüştüler: Biden'dan dikkat çeken paylaşım!

ABD ve Fransa arasındaki savunma anlaşması krizi sürerken, Başkan Joe Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ilk kez görüştü. Telekonferans yoluyla yapılan görüşmeye dair başkanlık hesabından manidar bir paylaşım yapıldı.

Kriz sonrası ilk kez görüştüler: Biden'dan dikkat çeken paylaşım!
Kriz sonrası ilk kez görüştüler: Biden'dan dikkat çeken paylaşım!
GİRİŞ 23.09.2021 14:27 GÜNCELLEME 23.09.2021 14:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD ile Fransa arasındaki kriz giderek büyüyor. Dünyada yeni bir kkaosa neden olan ABD-Fransa gerilimi sonrası iki üke arasında üst düzey ilk resmi temas gerçekleştirildi. ABD Başkanı Joe Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telekonferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye dair ABD Başkanlık hesabından manidar bir paylaşım yapıldı.

GÜLEN BİDEN PAYLAŞIMI

İki ülkeyi çatışmanın eşiğine getiren büyük kriz sonrası, ilk üst düzey temas olan Biden-Macron görüşmesinde tartışmalı anlaşma ve sonuçları değerlendirildi. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından duyuru paylaşımı yapan ABD Başkanı Biden'ın, yalnızca kendi görüntüsüne yer verdiği tek kare fotoğraf paylaşması ve gülerek verdiği poz dikkat çekti.

Başkanlık hesabının paylaştığı bu gönderide Biden'ın gülümsemesi Macron ile dalga geçildiği iddialarını dile getirdi.

EKİM AYINDA AVRUPA'DA GÖRÜŞECEKLER

Macron ve Biden'ın anlaşma noktalarına ulaşmak ve bu sürecin dinamik şekilde devamlılığını sağlamak amacıyla ekim ayının sonunda Avrupa'da bir araya geleceği belirtilen açıklamada, Macron'un bu bağlamda Fransa'nın Washington Büyükelçisi'nin gelecek hafta ABD'deki görevine dönmesine karar verdiği kaydedildi. Açıklamada, ABD'nin, Fransa'nın ve Avrupa Birliği'nin (AB) Hint-Pasifik bölgesindeki angajmanının stratejik önem taşıdığını teyit ettiği belirtildi.

AUKUS ANLAŞMASI, FRANSA VE DENİZALTI PROJESİ

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, 15 Eylül'de ülkesinin bir sonraki denizaltı filosunun nükleer enerjiyle çalışacağını ve İngiltere ve ABD ile iş birliği içinde inşa edileceğini, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı kıtalararası sanal toplantıda duyurmuştu.

Üç ülkenin isimlerinin İngilizcedeki kısaltmasından oluşan "AUKUS" adlı güvenlik anlaşması uyarınca, Güney Avustralya eyaletinin başkenti Adelaide'daki tersanelerde en az 8 adet nükleer enerjiyle çalışan denizaltı inşa edilecek.

Anlaşma uyarınca, Avustralya'nın sahip olacağı nükleer enerjili denizaltıların, Hint-Pasifik'te istikrarı desteklemek ve anlaşmaya taraf olan ülkelerin ortak değerleri ile çıkarlarının korunmasına katkı sunmak için kullanılacak.

Hint-Pasifik bölgesinde Çin'in büyüyen askeri varlığına karşı yapıldığı açıklanan AUKUS anlaşmasına tepki gösteren Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, anlaşmanın bölgesel barış ve istikrarı ciddi şekilde baltalayacağı eleştirisinde bulunmuştu.

YORUMLAR 8
  • Mustafa U. 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransiz halki fokur fokur kayniyor, tiyatro yapma makron!
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki sol partiler içerisinde en başarısızı chp olduğu açık ve nettir.
    Cevapla
  • Macaroni 2 yıl önce Şikayet Et
    Oyy oy hanimiş macaroni. Ağlar mıymış macaroni. İhalesini geri mi istermiş. Üzülme Biden amcan sana emzik alacak.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransanın karizması çok kötü çizdiler lakin Arsız birisin Bay Macron kendi ülkenin insanını yeterince rezil ettin biran önce istifa et derim.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin biden güzel paylasim yapmis macrona sadece gülünür gülünc duruma düstü avustralya mecburmu senden denizalti almaya bizde fransiz arabasi almiyoruz mecburmuyuz senin arabani sürmeye istemiyoruz anla macron
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi