Dünyada aşısızlara yaptırımlar artıyor

Covid-19 salgınına karşı dünyada aşılama çalışmaları sürerken devletler aşıdan kaçanlara ceza uygulamaya başladı.

Dünyada aşısızlara yaptırımlar artıyor
Dünyada aşısızlara yaptırımlar artıyor
GİRİŞ 24.09.2021 07:02 GÜNCELLEME 24.09.2021 07:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Almanya’da Covid-19 aşısı yaptırmayı reddedenler için hayat pahalı olacak. Buna göre aşı olmayan çalışanlar, 1 Kasım'dan itibaren Covid-19’a yakalanmalarından sonra karantinaya girdiklerinde çalışmadıkları günler için ücret kaybından dolayı devletten tazminat alamayacak. Bu kural, doktor raporuyla belgelenen sağlık sebebiyle aşı yaptıramayanlar için geçerli olmayacak. Ayrıca, aşı olunmadığı takdirde restoran veya tiyatro, sinema, konser gibi çeşitli etkinliklere girmek için istenilen hızlı korona testlerinin ücreti vatandaşlar tarafından ödenecek.

YEŞİL KARTI OLMAYANIN MAAŞI KESİLECEK
İtalya'da, hâlihazırda kullanılan ve bireylerin aşı yaptırdığını ya da negatif bir PCR teste sahip olduğunu gösteren "yeşil kart" uygulaması bütün çalışanlar için de zorunlu hâle getirildi.  Bundan böyle yeşil kartı bulunmayan kamu çalışanının maaşı kesintiye uğrayacak. İtalya, Avrupa'da bu kararı alan ilk ülke oldu.

100 KİŞİYE GÖZALTI
Pakistan, aşı karşıtlarına karşı mücadelede dozu artırdı. Sind eyaletinde güvenlik güçleri, sokakta aşı kartı denetimi yaptı. Covid-19 aşısı olmayan 100 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, bu tür uygulamaların devam edeceğini söyledi.

"PANDEMİ BİR YILA KADAR BİTER"
ABD’li ilaç şirketi ve mRNA tabanlı koronavirüs aşısı geliştiricisi Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, pandeminin bir yıl içinde sona erebileceğini açıkladı. Bancel "Delta varyantı çok bulaşıcı olduğu için aşılanmayanlar doğal olarak bağışıklık kazanacak. Bu şekilde grip benzeri bir durumla karşı karşıya kalacağız” dedi.

YENİ MUTASYONLAR DAHA ÖLÜMCÜL OLMAZ
İngiliz ilaç şirketi Astrazeneca ile Oxford Üniversitesi ortaklığıyla geliştirilen Covid-19 aşısının arkasındaki bilim kadını  Prof. Dr. Sarah Gilbert: Virüsün daha ölümcül mutasyona uğrayacak yeri kalmadı. Çünkü virüsler bir popülasyona yayıldıkça zamanla daha az öldürücü hâle gelir. Covid-19 da diğer mevsimsel virüsler gibi olacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 13
  • Toprak Deliorman 2 yıl önce Şikayet Et
    kraldan çok kralcı olmak
    Cevapla
  • İBRAHİM AK 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya kocaman bir tımarhaneye döndü
    Cevapla
  • VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmayacam aşı karar benim kararım hür irademle vermiş olduğum karar. sizin dayatmalarınıza inat. Korona olacaksam olayım, öleceksem öleyim size ne ya. Korona olan zaten karantinaya giriyor riskli olduğunu bilen kendini korumaya alıyor, aynı ofiste çalıştığım arkadaşım korona oldu yanyanaydık ama risk vardı oğlu korona olmuştu biliyordu bunu, biz de mesafeyi koruduk vs, sonuçta o bir kaç günde bulaşıcılığı olmadığı için bizlere bişey olmadı kendini de karantinaya aldı mis. Aşı olan da korona oluyor olmayanda bulaşıcılıkları da aynı neden ruhsatsız aşıyı enjekte edeyim gereksiz yere
    Cevapla
  • Siinirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben aşı olmayacam benim kararım diyorsan olmazsın susarsın bu anlaşılır ama herkese yayın yaparak bas bas bağırarak kararını başkasına empoze edersen bu senin kararın olmaz birilerine hizmet olur ve büyük bir vebal aldığının farkında ol.
    Cevapla
  • Ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık kardeşim
    Cevapla
  • Paol 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkez senin gibi dikkat etmiyor ve kardeş
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    4 tane aşı yaptıranada 1000 dolar ödül verseniz ya!
    Cevapla
  • Ugur 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey yapamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!