Miçotakis'ten Türkiye açıklaması! BM'de konuştu

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul görüşmeleri kapsamında konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile iş birliği arayışında her tür çabayı göstereceğini belirtti.

Miçotakis'ten Türkiye açıklaması! BM'de konuştu
Miçotakis'ten Türkiye açıklaması! BM'de konuştu
GİRİŞ 25.09.2021 00:37 GÜNCELLEME 25.09.2021 00:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Yunanistan arasında bir yılı aşkın süredir yaşanan gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Miçotakis, Yunanistan'ın, Türkiye ile diyalog kanallarını her zaman açık tutmak istediğini, 2020'de iki ülke arasında yaşanan gerginliğin tekrar etmesini istemediklerini söyledi.

Miçotakis, Yunanistan'ın egemenlik haklarını korumaya devam edeceğini belirterek, Türkiye'nin aldığı "casus belli" kararı nedeniyle Yunanistan'ın 1995 yılından beri güç kullanma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.

İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Türkiye ile iş birliği yaparak, yeni ortak düşmanlarla birlikte mücadele edilebileceğini savunan Miçotakis, Türkiye ile iklim krizi ve mülteci sorununda iş birliği yapılabileceğini kaydetti.

Miçotakis, tarih ve coğrafyanın iki ülkeyi birbirine bağladığını ifade ederken, "Türkiye ile iş birliği arayışına devam etmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağım." dedi.

 

YORUMLAR 5
  • Nuri74 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni tipi var, sarkisyan daha ılımlı görünüyor
    Cevapla
  • Orhan. 2 yıl önce Şikayet Et
    O micotakis belli bizim micolari tanımak lazim
    Cevapla
  • Vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    La oğlum akıllı ol diyoruz senin o bölgede ne hakkın var ne de işin ne diyalog kanalları açık tut defol yoksa yumruğu yersin
    Cevapla
  • amelegücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Belli belli hiç bir çabayı eksik etmiyorsun.ABD ye verdiğin yerler ve Türkiye'nin düşmanı kim varsa onlarla yaptığın askeri tatbikatlardan belli Türkiye'yle anlaşmak için çabaladığın Miço...
    Cevapla
  • Ersan 2 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü sahtekar konuşması başka icraat başka
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler