Azerbaycan Dışişleri Bakanından Türk Konseyi'nde "Karabağ" mesajı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Azerbaycan halkı, ordusu ve başkomutanın 44 gün boyunca savaş alanındaki birliği, Azerbaycan topraklarındaki işgalde, statükoya güvenmenin başarı şansı olmadığını gösterdi." dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanından Türk Konseyi'nde "Karabağ" mesajı
Azerbaycan Dışişleri Bakanından Türk Konseyi'nde "Karabağ" mesajı
GİRİŞ 27.09.2021 11:16 GÜNCELLEME 27.09.2021 12:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afganistan'daki güncel gelişmelerin ele alınacağı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Bayramov'un açılış konuşmasıyla başladı.

KARABAĞ SAVAŞI MESAJI

Bayramov, 27 Eylül'ün, Azerbaycan'ın Karabağ'da işgale son verişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Azerbaycan halkı, ordusu ve başkomutanın 44 gün boyunca savaş alanındaki birliği, Azerbaycan topraklarındaki işgalde, statükoya güvenmenin başarı şansı olmadığını gösterdi." diye konuştu.

Savaşın sonunda 30 yıllık Ermenistan işgalinin sona erdiğini anımsatan Bayramov, bu sonuca Azerbaycan ordusunun ve teknolojik kapasitesinin üstünlüğüyle ulaşıldığını belirtti.

TÜRK KONSEYİ'NİN ÖNEMİNE VURGU

Ceyhun Bayramov, Vatan Savaşı'nın, uluslararası hukuk ve adalet için de bir zafer olduğuna işaret ederek, "Bu aynı zamanda Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini ile Azerbaycan topraklarındaki işgalin sona ermesini her zaman destekleyen Türk Konseyi'nin de önemli konumunu göstermiştir." ifadesini kullandı.

Tüm konsey üyesi ülkelere teşekkür eden Bayramov, "Bu vesileyle tüm konsey üyesi ülkelere, zirvelerde kabul edilen ve bakanlar düzeyindeki müteakip toplantı belgelerine yansıyan ilkeli tutumu için teşekkür etmek istiyorum. Azerbaycan halkı, 44 günlük savaş sırasında üye devletlerin kardeşçe sağladığı desteği, dayanışmayı, yakın çalışmayı, rehabilitasyon süreci ve yeniden yapılanmaya yönelik çabalarını takdir ediyor." dedi.

Bayramov, konuşmasının ardından katılımcıları, Vatan Savaşı'nda şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Türk birliği kurularak sömürge toprakların kurtarılması olmazsa olmaz hedef olmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde