Dışişleri'nden Soçi zirvesi öncesi değerlendirme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Soçi Zirvesi öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri'nden Soçi zirvesi öncesi değerlendirme
Dışişleri'nden Soçi zirvesi öncesi değerlendirme
GİRİŞ 28.09.2021 12:28 GÜNCELLEME 28.09.2021 13:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kabine toplantısı gündeme dair açıklamalarda bulundu. S-400 konusuna değinen Çavuşoğlu, ABD'nin açıklamalarının bugüne kadar Türkiye'nin kararlarını etkilemediğini söyledi.

HENÜZ MISIR'A ZİYARET PLANI YOK

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de gerçekleştireceği zirvede İdlib ağırlıklı olmak üzere tüm Suriye'nin ele alınacağını, Libya'nın da ele alınabileceğini açıkladı.

Mısır ile ilişkilerle ilgili de konuşan Çavuşoğlu, henüz planlanan karşılıklı ziyaret olmadığını dile getirdi.

"TALİBAN İLE TEMAS BÜYÜKELÇİ DÜZEYİNDE DEVAM EDİYOR"

Afganistan'da geçici Taliban hükümeti ile temasın büyükelçi düzeyinde devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, insani yardım, gıda, ilaç ve kış öncesi ihtiyaçları konuştuklarını, resmi yazı ile talep olmadığını, sözlü olarak iletildiğini aktardı.

Çavuşoğlu, "AFAD Kızılay ve diğer ilgili kurumlar ile toplantılar yapıldı Pakistan dan Alabora’ya insani yardım konusu mantıklı geldi, kabinede de gündeme geldi. Çoğunluğunu Pakistan'dan alıp karayolu ile göndereceğiz daha çabuk ve az maliyetli olacak. İnsani yardımlarımızı önümüzdeki süreçte artıracağız" diye konuştu.

Kabil Havaalanı'nda belirsizliğin devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, güvenlik endişeleri olduğunu, charter uçuşların olduğunu ancak düzenli uçuşlar için henüz ortam olmadığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    ne diyeyim sanki abd düşman Rusya dost gibi konuşuluyor. gazeteci arkadaşlarin yorumu değişmemiş bir kısmı abd iyi diyor bir kısmı Rusya iyi .....bakış açısı ya PKK ya da ekonomik işbirliği. ben söyleyeyim madem hem Rusya hem abd pkk yi açık yada gizli destekliyor. ekonomik alanda ikisiyle ilişki var. s400 stratejik olarak Türkiye ye verildi. silahın beyni hala Rusya da .ee söyleyin şimdi kim dost ...bence ikiside düşman. her yerde karşımıza çıkıyorlar.ama bunu kimse söylemiyor. .düşmanmı kazanacağız diyorlar. ikiside Suriye'de karşımıza çıktıysa başka lafa gerek yok. hm abd hem rusya ikiside yayılma politika içindeler. zaten biri birlerine ondan düşman.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım bu ülkeye 10 beden fazlasın. 50 yıl sonra kıymetin anlaşılacak. Amerikada bile lider yok. biden gibi bunağa kaldı. putin gibi suriyeli çocuk katiline. humeyni gibi islam düşmanına. şi gibi koministe. macron gibi sömürgeciye. kim gibi cellada. selman gibi kasaba. kaldı bu dünya. senin eserlerin 100 yıl konuşulacak .Kurtardığın insanlar seni rahmet ve minnetle anacak. gençler kıymetini anlayacak idraka 20 yıl sonra kavuşacaklar ama iş işden geçecek. zillet ittifakı gelirse vay halimize. Rabbim seni başımızdan eksik etmesin Başkomutanım.
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi