Yahudi yerleşimciler Filistinlinin evine yanıcı maddelerle saldırdı

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli radikal yerleşimciler bir Filistinlinin evini yakma girişiminde bulundu.

Yahudi yerleşimciler Filistinlinin evine yanıcı maddelerle saldırdı
Yahudi yerleşimciler Filistinlinin evine yanıcı maddelerle saldırdı
GİRİŞ 01.10.2021 00:33 GÜNCELLEME 01.10.2021 00:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AA muhabirine konuşan ev sahibi Musab Sufan, Nablus kentinin güneyindeki Yetshar yerleşim biriminde oturan İsrailli 3 Yahudi yerleşimcinin yanıcı maddelerle evine saldırdığını söyledi.

Sufan, atılan maddelerin evin camlarına çarptığını ancak çabuk bir şekilde maddeleri söndürdüklerini belirterek, yerleşimcilerin ise evin çevresinden kaçtığını ifade etti.

Nablus'taki yerleşim birimine yakın bir noktada bulunan evine yapılan saldırının bir ilk olmadığını kaydeden Sufan, insan hakları örgütlerine de kendilerine yardım etmeleri için çağrıda bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria, büyük çoğunluğu silahlı olan Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik giderek artan saldırılarına tanık oluyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    filistinlinin kaybedecek hiç bir şeyi kalmadı. fakat dünyanın her yerinde yaşayan yahudiler israilin bu yaptıklarına seyirci kalarak kendi hayatları ile oynuyor.para olarak destek verdikleri içinde israilin her suçuna ortaklar.sonunda cadde ortasında yahudi avı başlar ise hiç şaşmam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti