4 lider eş zamanlı suikaste kurban gitti

Kolombiya'da, 4 yerli halk lideri, eş zamanlı yapılan silahlı saldırılarda öldürüldü. Liderlerin ikisinin yolda pusuyu düşürüldüğü, diğer ikisinin de kahvaltı yaparken öldürüldüğü öğrenildi.

4 lider eş zamanlı suikaste kurban gitti
4 lider eş zamanlı suikaste kurban gitti
GİRİŞ 05.10.2021 06:20 GÜNCELLEME 05.10.2021 11:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kolombiya basınında yer alan habere göre, ülkenin Putumayo ve Cauca yönetim bölgesine bağlı Puerto Leguizamo ve Argelia kasabasında, kimliği belirsiz silahlı kişiler, toplum liderlerine silahlı saldırıda bulundu.

Cinayete kurban gidenlerden ikisinin yolda pusuyu düşürüldüğü, diğer ikisinin de evlerinde kahvaltı yaparken öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Kolombiya Kalkınma ve Barış Çalışmaları Enstitüsünün (Indepaz) verilerine göre, ülkede bu yıl 130'dan fazla toplum lideri, suikastlara kurban gitti.

FARC ile devlet arasında Kasım 2016'da imzalanan "barış anlaşmasından" bu yana, yerli toplulukların haklarını savunan halk liderleriyle aktivistler, suikastların hedefi oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Galiba bu ulkede sembolik bir devlet idaresi var. O da mafyanin izin verdiği kadar... ulkeme milletime devletime ve halimize binlerce şükürler olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü