Stoltenberg'den "düşman ülke" açıklaması: Rusya ve Çin!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun çok ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve bununla tek bir ülkenin mücadele etmesinin zor olduğunu söyledi.

Stoltenberg'den "düşman ülke" açıklaması: Rusya ve Çin!
Stoltenberg'den "düşman ülke" açıklaması: Rusya ve Çin!
GİRİŞ 05.10.2021 12:19 GÜNCELLEME 05.10.2021 12:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, Washington temasları kapsamında, Austin ile Pentagon'da görüştü. Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Austin, "NATO'nun gücü yalnızca askeri güçten değil, birliğinden ve ortak amaç duygusundan gelir." dedi.

Stoltenberg'in gayretlerini takdir ettiklerini ifade eden Austin, ayrıca, geçen ay Afganistan'dan çekilme ve Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye yoluyla ittifaka liderlik etmesine yardımcı olduğu için Stoltenberg'e teşekkür etti.

RUSYA VE ÇİN

NATO Genel Sekreteri ise yaptığı açıklamada, "NATO her zamankinden daha önemli çünkü daha rekabetçi bir dünyayla karşı karşıyayız. Saldırgan eylemleriyle Rusya'yı görüyoruz, ekonomik ve askeri gücünü kullanan daha iddialı bir Çin görüyoruz. Ayrıca siber tehditler, kalıcı terör tehditleri ve diğer birçok tehditle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Bu zorluklarla tek başına yüzleşebilecek hiçbir kıta, hiçbir ülke olmadığını ifade eden Stoltenberg, "Kuzey Amerika ve Avrupa olarak NATO'da birlikte durmalıyız ve İttifakı değişen güvenlik ortamına uyarlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Austin ile Stoltenberg'in, başta Afganistan'dan çekilme süreci, ABD ve İngiltere'nin denizaltı inşa etmek dahil Avustralya ile üçlü ittifak yapması sonrasında Fransa ile bu ülkelerin arasındaki diplomatik kriz ve Fransa'nın Afrika'da askeri varlığını azaltma açıklaması olmak üzere birçok konuyu ele aldığı ifade ediliyor.

YORUMLAR 1
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    cin rusya bizim düsmanimiz degiller amma bizim düsmanimiz ABD ve yunanistan,rum kesmi,ermenistan,fransa,avusturya,hollanda,belcika,iran,suudi arabistan,BAE,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi