Rusya Federasyonu’nda yayımlanan bir televizyon programında, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne yönelik tehditkar sözler damga vurdu. “Vladimir Soloviyev ile Pazar Akşamı” adlı programda konuşan Rus propaganda medya kuruluşları Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, “Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum…” sözlerini sarf etti.

Rus propaganda medya kuruluşları Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni, Ermeni kökenli Margarita Simonyan, 3 Ekim 2021 tarihinde Rus devlet televizyonu Rossiya-1 kanalı canlı yayınında küstah açıklamalarda bulundu.

“KARS VE AĞRI DAĞI’NIN RUSYA’YA GERİ DÖNMESİNİ İSTİYORUM”

Simonyan, Türkiye’ye yönelik tehditkar açıklamalarda bulunarak, Rusya’nın emperyal amaçlarını gözler önüne serdi. Simonyan’ın açıklamaları şöyle: “Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum. Utanç verici Kars Antlaşmasına kadar buralar, Rusya’ya aitti… Ben emperyal Rus bilincine sahip bir insanım. Daha önce Rusya’ya ait olan her şeyi geri almak isterdim (!). Daha da utanç verici olan Brest-Litovsk Anlaşması’na göre verilenleri de… O zaman ülkemizin nüfusunun yüzde 30’unu ve büyük toprak parçamızı başkalarına verdik. Ağrı Dağı, Ermenistan’ın ana sembolüdür…”

KARS’IN RUS İŞGALİNDEN KURTULUŞU

43 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920’de harekete geçmesi ve 9’uncu Kafkas Tümeni’nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920’de düşman işgalinden kurtarıldı. Kâzım Karabekir Paşa, Doğu Cephesi Komutanı olarak Kars’ı kesin olarak Türk anavatanına yeniden kazandırdı.

Yorumlar 95 Yorum Var
  • deli gadir 10.10.2021 22:22
    Turk milleti savascidir topragi icin canini verir korkmayin bu irade oldukca Birakin hainler konussun zaten etrafimizda hep dusman araplar yunan israil iran rus daha sayayimmi kendimizi guclendirmeliyiz herseyi kendimiz yapmaliyiz dusmana korku salmaliyiz biran once atom bomba gelistirmeliyiz kardas pakistanin yardimiyla bilgi toplamaliyiz atom demek guctur kimse gig cikaramaz
  • Reis C* 09.10.2021 10:36
    DÜŞMAN her zaman Düşmandır her zaman GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ...
  • Reis C* 09.10.2021 10:35
    Ben de Dünyayı istiyorum Lakin nasıl olacak bilmiyorum :)))
  • baki 09.10.2021 00:45
    ha bizde ne zaman verelimde su ermenileri sevindirelim diyorduk. agri dagi size büyük gelir kaldiramazsiniz. karabagin kuyruk acisi, siz elinizdekinide kaybetmek istemiyorsaniz sakin sakin oturun. bizde kirimin Türkiyeye geri dönmesini istiyoruz. anlasilan wotkayi fazla kacirmislar
  • baltaci 08.10.2021 23:36
    natasa nin atesi basina vurmus osmanli tokadi aklini basina getirir
Daha fazla yorum görüntüle