DSÖ, Kuzey Kore'ye COVID-19 tıbbi malzemeleri sağlamak için çalışıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kuzey Kore'ye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tıbbi malzemelerini göndermek için çalışıyor.

DSÖ, Kuzey Kore'ye COVID-19 tıbbi malzemeleri sağlamak için çalışıyor
DSÖ, Kuzey Kore'ye COVID-19 tıbbi malzemeleri sağlamak için çalışıyor
GİRİŞ 07.10.2021 10:41 GÜNCELLEME 07.10.2021 10:41

DSÖ'nün haftalık raporunda, Kuzey Kore'ye "stratejik stoklama ve daha fazla sevkiyat" için Çin'in Dalian Limanı üzerinden temel COVID-19 tıbbi malzemelerinin sevkiyatına başlandığı belirtildi.

Bu malzemelerin ne olduğu ve COVID-19'a yönelik sınır politikalarında katı bir yöntem izleyen Kuzey Kore'ye ulaşıp ulaşmadıkları konusunda detaylı bilgi verilmedi.

DSÖ TIBBİ MALZEME SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Kuzey Kore, DSÖ'ye 23 Eylül'e kadar 40 bin 700 kişiye COVID-19 testi uygulandığını ve tüm testlerin negatif olduğunu bildirdi. DSÖ'nün raporunda, geçen hafta test edilenler arasında grip benzeri hastalıkları veya diğer semptomları olan 94 kişi ve 573 sağlık çalışanı olduğu kaydedildi.

COVID-19 Aşılarına Küresel Erişim Programı (COVAX) adına aşı tedarik eden ve dağıtan UNICEF, geçen ay Kuzey Kore'nin ülkeye gönderilmek istenen yaklaşık 3 milyon Sinovac aşısının salgından ciddi şekilde etkilenen diğer ülkelere gönderilmesini önerdiğini söyledi.

UNICEF, Kuzey Kore Sağlık Bakanlığının gelecekteki aşılar konusunda COVAX ile iletişim kurmaya devam edeceğini kaydetti.

Virüsle mücadele kampanyasını "ulusal varlık" meselesi olarak nitelendiren Kuzey Kore, son iki yıldır sınır ötesi trafiği ve ticareti, ciddi şekilde kısıtlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız