The Economist'ten Kanal İstanbul hadsizliği: Erdoğan'ın rüyası İstanbul'un kabusu olabilir

İngiltere merkezli The Economist dergisi, Kanal İstanbul projesinin 15 milyar dolara mal olacağını belirtiği skandal haberinde, "Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyası İstanbul'un kabusu olma riski taşıyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 09.10.2021 06:58 GÜNCELLEME 09.10.2021 18:58
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'in Nisan ayında duyurduğu Kanal İstanbul projesine hız verilmiş durumda.

7 Ekim'de ihalesi yapılan projen yakın zamanda başlayacak.

"SAZLIDERE İLK SOMUT ADIM"

Erdoğan dün yapılan (8 Ekim 2021), Atatürk Havalimanı'nda 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda Kanal İstanbul ile alakalı bir açıklama yaptı:

"Ülkemizin dış ticareti içinde deniz yolunun payını 4 kat artırdık. Bu yılın ilk 7 ayında deniz yolu ile yapılan dış ticaret 158 milyar doları buldu. Tersane sektöründe, yat imalatında da ülke olarak önemli bir yere geldik. Deniz taşımacılığında en büyük projemiz Kanal İstanbul'dur. İstanbul Boğazı'nın artan yolcu ve yük trafiğini taşıyamaz hale geldiği, kıyılarımızı sürekli tehdit altında olduğu gerçeği bizi böyle bir alternatif arayışına yöneltmiştir. Gereken hazırlıklar yapılmış ve nihayet fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir. Sazlıdere Köprüsü Kanal İstanbul'un ilk somut adımı. Bunu ihalesi ve yer teslimi yapılarak inşasına başlanan Halkalı- Kapıkule Demir yolu köprüsü izlemiştir. Proje kapsamındaki diğer işleri de belli bir plan dahilinde bu şekilde hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Kanalın kazısına programdaki plana göre başlayacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda bir araya geldi.

"KANAL İSTANBUL ÇEVRECİ VE GEREKLİ OLAN BİR PROJE"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, katıldığı A Haber canlı yayında, Kanal İstanbul'un çevreci ve ihtiyacımız olan bir proje olduğunu söyledi.

"4 saatlik uçuşla 67 ülkeye ulaşıyoruz. 4 saat uçuşta 1.6 milyar kişiye ulaşabiliyoruz. Tabii ki dünyada büyük gelişmeler var. Uzakdoğu'dan Uzakbatı'ya 710 milyar dolarlık ticaret var. Burada biz ne yapabiliriz? Onu düşünmemiz lazım. Dünyadaki ticaret hacmi 12 milyar ton civarında. Bu hareketlere bir yön vermemiz lazım.

Boğaz'ın emniyet kapasitesi şu an 25 bin gemi geçmesine müsait. 2050'de bu sayısı 78 bine ulaşacak. Siz devlet olarak bir planlama yapmak zorundasınız. Bir geminin geçmesi 13-14 saati buluyor. Bu kadar gemi Bakırköy-Zeytinburnu açıklarında ne diye bekliyor? Bunlar daha da artacak. Marmara Denizi adeta bir gemi parkına dönüşecek. Bunların bir an önce Boğaz'dan geçmesi ve kazaların yaşanmaması için alternatif bir suyoluna ihtiyacımız var. Kanal İstanbul bir ihtiyaç. Gemiler çevre kirliliğine de neden oluyor.

Ulaştırma Şurası'nın sonuç bildirgesinde de Kanal İstanbul önemli bir yer aldı. Kanal İstanbul'u aslında yalnızca bir suyolu olarak düşünmemek lazım. Kanal İstanbul 2011'den beri gündemde olan bir proje. Hazırlıkları ona göre yapıldı. Projeler, planlar hepsi hazır. Tamamen çevreci bir proje olacak. Projeyi genel bütçeye yük olmadan çözeceğiz."

The Economist'in Kanal İstanbul hadsizliği: Erdoğan'ın rüyası İstanbul'un kabusu olabilir

ECONOMIST'TEN HADSİZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "çılgın proje" olarak tanımladığı tarihi proje, tanıtıldığı ilk günden beri hem muhalefetin hem de onu destekleyen dış odakların hedefi haline gelmiş durumda.

Her fırsatta ve platformda Türkiye karşıtı propaganda yürüten, terör örgütlerine kol kanat geren batı basını, bir kez daha Kanal İstanbul'u hedef aldı.

İngiltere merkezli The Economist dergisi, İstanbul'da yapılacak Kanal İstanbul projesinin 15 milyar dolara mal olacağını belirterek, haddini aşan bir haber yaptı.

Projenin detaylarının anlatıldığı haberde, Kanal İstanbul için "Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyası İstanbul'un kabusu olma riski taşıyor" denildi.

Haberde, proje karşıtı muhalif "uzmanların" görüşlerine yer verilirken, kanalın çevreci olmadığı ve rant için yapıldığı iddia edildi:

"Uzmanlar bu projeyi, Türkiye tarihindeki en büyük rant arayışı ve çevre felaketinin reçetesi olarak nitelendiriyor."

Türkiye'nin önüne takoz koymaya çalışanların, her büyük ve Türkiye'ye çağ atlatan projede benzer tavır takınarak başta Erdoğan olmak üzere hükümeti hedef almaları, ne yazık ki ilk kez karşılaştığımız bir durum değil.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 101
  • seba 2 yıl önce Şikayet Et
    az ötede oynayın
    Cevapla
  • Kızıl elma 2 yıl önce Şikayet Et
    İtler urecek kervan yürüyecek soysuz köpeklerin işlerine gelmiyor dünya üzerindeki hegemonya lari bitiyor kudurmalari bu yüzden
    Cevapla
  • cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    eğer bunlar istemiyorsa mutlaka yapılmalı
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum ve de Başakşehir deki Şehir Hastanesine yol yapılmadı en son ulaştırma bakanlığı yaptı(resmen Korona da Avrupa daki çok ülkede ki hastanelerdekileri gördük, şehir hastaneleri sayesinde bunu yaşamadık) , Marmaray, 2. Köprü vb... Karşı çıkanlarda faydalanmakta, Kanal İstanbul da aynısı bu karşı çıkanların tepkileri, proje hizmete geçince sessizliğe geçer hep aynı tepki yani
    Cevapla
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    İnğilizler istemez batılılar istemez normal içimizdeki bizden ğörünenler neden istemez çünkü bu Müslüman toplu istemezler
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlere ekonomik ambargoya rahmen inadına REİS.kanal İstanbul mükemmel bir projedir.yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil