Türk yetkililer: Türkiye, Suriye'ye müdahaleye hazırlanıyor

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer, Rusya ve ABD ile yürütülen diplomasinin başarısız olması durumunda Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yeni bir operasyon yapacağını söyledi.

GİRİŞ 15.10.2021 16:28 GÜNCELLEME 16.10.2021 09:08
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda sınır ötesinden artan saldırılar sonrası yeni operasyon olasılığı giderek arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Beştepe'de yaptığı açıklamada, Suriye'den saldırıların arttığını ve bunları bertaraf etme noktasında kararlı olduklarını söylemişti.

ERDOĞAN: MÜCADELEMİZ ÇOK DAHA FARKLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Bu açıklamalar sonrası "Türkiye Suriye'de yeni operasyona mı hazırlanıyor?" iddiaları gündeme gelirken, cuma namazı çıkışı da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK cirit atıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti, son olarak da 2 polisimiz şehit oldu. Zaman zaman sivillerden şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı da mücadelemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz kararlıyız" dedi.

Erdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajıErdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajı

TÜRK YETKİLİLER: HAZIRLIK YAPILIYOR

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer, Rusya ve ABD ile yürütülen diplomasinin başarısız olması durumunda Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yeni bir operasyon yapacağını söyledi:

"Türkiye, Rusya ve ABD ile diplomasinin başarısız olması durumunda Suriye'de YPG'ye karşı yeni bir operasyona hazırlanıyor."

"Başta Tel Rıfat olmak üzere sürekli saldırıların düzenlendiği bölgelerin temizlenmesi önemli" diyen Türk yetkili, "Suriye'ye yeni harekat için zamanlama belli değil. Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT hazırlık yapıyor" ifadelerini kullandı.

"Bunun kararı alınıyor ve gerekli koordinasyon ilgili ülkelerle yapılıyor. Bu konu Rusya ve ABD ile görüşülecek" diye sözlerine devam eden yetkili, "Eğer diplomasiden sonuç alınmazsa ve YPG bu bölgelerden (Tel Rıfat ve başka bölgeler) çıkmazsa, bir operasyon kaçınılmaz görünüyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 88
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    reis çevresine bir çek atmalı ilk önce MHP den başlamamlı MHP ki fetö maşalarıyla dolu
    Cevapla
  • İsmail Çeliker 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk saldırı geldiği an balyoz gibi inmek lazımdı.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Dıştaki temizlenirde, meclisdeki kravatlı teröristler nolacak. İnşallah pkk nın ve fetöşün maşalarınında ve bu terör örgütlerini meclise sokup bunlarla ortak olup iktidarı ele geçirmek isteyenlerinde defterleri dürülür.
    Cevapla
  • Sebahattin.61 2 yıl önce Şikayet Et
    82 Musul, 83 Kerkük, 84 Süleymaniye, 85 Şam, 86 İdlib, 87 Halep, 88 Rakka, 89 Lazkiye ve 90 Tel Rıfat. Plaka serisi devamını 91 Selanik diye sıralayabiliriz. Neden olmasın ?
    Cevapla
  • Bee 2 yıl önce Şikayet Et
    Aaa, sen de istersen mağarana geri dönebilirsin.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim oralar ara toprağı büyük Türkiye için yola devam Reis
    Cevapla
  • Aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Selahattin gec oldu saat. Kalk da yerine yat.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülke içinde meclis ye operasyon gereklidir ip chp li terörist dolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer