Aliyev ifşa etti! Çok konuşulacak İran-Ermenistan çıkışı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran ve Ermenistan'la ilgili çok konuşulacak bir çıkışta bulundu. Aliyev, Tahran ile Erivan arasındaki kirli ağı ifşa etti.

Aliyev ifşa etti! Çok konuşulacak İran-Ermenistan çıkışı!
Aliyev ifşa etti! Çok konuşulacak İran-Ermenistan çıkışı!
GİRİŞ 15.10.2021 22:41 GÜNCELLEME 15.10.2021 22:42
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ zaferinin ardından İran üzerinden Ermenistan’a, oradan da Avrupa’ya gönderilen çok miktarda uyuşturucu ele geçirdiklerini belirterek "Bu Ermenistan'ın yaklaşık 30 yılda İran ile birlik olarak Azerbaycan'ın daha önce işgal altında bulunan topraklarını Avrupa'ya uyuşturucu güzergahı olarak kullandığı anlamına geliyor." dedi.

Aliyev, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri liderler zirvesine video konferans yoluyla katılarak Karabağ meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan’ın Karabağ’da zafer kazanarak toprak bütünlüğünü tekrar sağladığını vurgulayan Aliyev, "Savaş ve çatışmalar artık geçmişte kaldı. Ermenistan ile toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması şartıyla sınırların belirlenmesi ve barış anlaşmasına yönelik müzakerelere başlamaya hazırız." ifadesini kullandı.

Aliyev, zafer kazanmış bir ülke olarak ilişkileri normalleştirmeye de hazır olduklarına işaret ederek "Ermenistan'ın bu tarihi fırsatı kaçırmamasını umuyoruz." dedi.

İşgalden kurtarılmış bölgelerdeki mayınların temizlenme sürecinin ise en önemli sorunlardan biri olduğunun altını çizen Aliyev, "Azerbaycan'ın bugün karşı karşıya olduğu temel sorunlar, kurtarılmış bölgelerin mayınlardan temizlenmesi ve Azerbaycan halkının yıkılan altyapılarının, binalarının, evlerinin ve tarihi eserlerinin restore edilmesidir." diye konuştu.

Aliyev, Ermenistan’ın bölgedeki tüm mayınların haritasını vermeyi ise reddettiğine dikkati çekerek "Savaştan sonra 150'den fazla sivil, mayınlar nedeniyle hayatını kaybetti veya ciddi şekilde yaralandı. Ermenistan, bize mayınlı alanların tüm haritasını vermeyi reddediyor. Azerbaycan'a verilen birkaç haritanın doğruluğu yüzde 25 civarında." ifadesini kullandı.

UYUŞTURUCU MİKTARI İKİ KAT ARTTI

Azerbaycan’ın, Ermenistan tarafından 30 yıl boyunca işgal edilen, İran ile devlet sınırının 130 kilometrelik kısmında kontrolü sağladığını hatırlatan Aliyev, "Kontrol sağladıktan sonra geçen bir yıl zarfında Cebrail bölgesinden geçmek üzere İran'dan Ermenistan'a ve oradan da Avrupa'ya giden uyuşturucu güzergahını kapattık." dedi.

Aliyev, Azerbaycan tarafından ele geçirilen eroin miktarının önemli oranda artığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Azerbaycan-İran sınırının diğer bölgelerinde ele geçirdiğimiz eroin miktarı daha önceki yıllara göre iki kat arttı. Bu ise Ermenistan'ın yaklaşık 30 yılda İran ile birlik olarak Azerbaycan'ın daha önce işgal altında bulunan topraklarını Avrupa'ya uyuşturucu güzergahı olarak kullandığı anlamına geliyor."

İşgal altındaki bölgelerin uzun süre boyunca uyuşturucu ticaretinde ve uluslararası teröristlerin yetiştirilmesine yönelik kullanıldığını anlatan Aliyev, "Bu durumu yıllarca dile getirdim ve bugün bu kanıtlanmış bir gerçektir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 63
  • Yörük obalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayı Değerli Başkanım Aliyev Buz GArdaşkarınız ermiye ,karşı İran perdlerine karı tabiiki sizinle birkteyiz Gardaşca beraberiz! Fakât İsrail denen syonistkere yakkaşmlarınıza ticaride olsa yakınlıgınıza karşıyız oejaka sizlerde bili yorsunuzki ermeni yahudiler biz Türklere aşla kâ tta dost olmazlar ! di nimiz- devletimiz düşmanıdırlar!!değerli Gardaşlarımız İsrail yahudilrerine sakın hâ sakın!
    Cevapla
  • MUSTAFA... 2 yıl önce Şikayet Et
    herseyın bır sebebı vardır sabredın
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Allahdır c.c., rasulu Muhammeddir s.a.v. ve kitabım Kurandır diyenler kardeş olmalı... Kardeşce davranalım, kimseyide saf yerine koymayalım...
    Cevapla
  • murtaza şan 2 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir düşünce gerçekten herkes böyle düşünüp özü ve sözü bir olmaktır
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    "Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konsorsiyumu’nun (ICIJ)ortaya çıkardığı gizli belgelere; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Alivey’in iki kızı, oğlu, iki damadı ve aileye yakın iki işadamı Londra’da 429 milyon sterlinlik emlak sahibi olduğu ortaya çıktı. Aliev’in çocukları, damatları ve yakınlarının sahip olduğu bu mülkler offshore şirketler üzerinden gizlendi." bunlara ne zaman cevap verebilirse aliyev o zaman samimiyetine inanırız. yolsuzluğa adı karışmış.
    Cevapla
  • ulucak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hergele aynı belgeleri bizim cumhurbaşkanımız içinde birileri elinde sallamış sonra tazminat ödemişti hala utanmadan aynı iftiraal üzerinden yürümeye çalışıyor bu uluslar arası ağ 2 abdulhamitten beri aynı oyunları kuruyor yiyen enayi nasıl olsa buluyorum diyor ...bari oyunun kurgusunu biraz değiştirin ....
    Cevapla
  • Behzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi okuyup da halen aptala oynayanlara diyorum aliyev de nerelerden destek aldığını görmemek için cidden çok saf olmak lazım.
    Cevapla
  • Ahmet dere 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamamda siz uluslar arasıymışmış neymişmiş inanıyorsunuz da kendi ülkesini güçlü iradeli yöneten insanı küçümsüyorsunuz uluslar arası araştırmacı kendilerini araştırsın bide Azerbaycanın iyiliği içinmi yapmış yani ailemizin bile bankadan bilgisini göremiyorken sayın aliyevin sicilini görebildinizmi hepsi aşağı ülke karıştırıcılar onlar yerse kendi ülkesinin malını yer onlara ne vs işler onlar
    Cevapla
  • Espiri 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin parası zürtün garibanın dilini çenesini yorar derler bu durumda klavyediki parmakları yormakta! @ Kul Insanın yorumunu katılıyorum!
    Cevapla
  • Dünya 5 den büyük 2 yıl önce Şikayet Et
    Fitneye yer yok, konuyu dağıtmaya calismak maksatlı benziyor...
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir buda sayın Ilham Alijev polemiği mi YOKSA bi türk zenginleşince aramızda kıyameti koparıp zenginlik kısksnçlık para polermiğine yapan bir toplum haline gelmişik aynı tespit bizdeki fabrikatör işadamları için geçerlidir uluslarası kıyasta bizdeki zenginler gariban! Gidin bi Forbes Zenginler sıralamasına bakın ve görün bizdeki en zenginlerimiz uluslarasrası zenginler sıralamasında kıyaslarsanız ne kadar fakir olduğuna o zaman belki anlarsınız!
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev gündemi değiştireceğine önce israil ile hangi ara kanka oldunuz onu bir açıkla. İsrail siyonist rejiminin rüzgarıyla uçuyorsun ama yahudileri dost edinmemek gerektiğini islam dini sana öğretememiş. yahudiler bugün seni ermenilere karşı destekler yarın kuyunuz kazar.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Azeri sempatisi ile alakası yok bir daha oku ne yazdığımı konuyu da saptırma.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda Israil ve yahudi polemiği yaparak toplum içindenki azeri sempetisini ve kardeşliği sabote etme polemiği mi ?
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev önce şu "pandora kutusu" olayını bir açıklasın. 11 yaşındaki çocuğu 33 milyon pound sermayesi nereden geliyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi