Cezaevinde açlık grevine devam eden Saakaşvili'nin son durumu!

Eski Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili’nin kız arkadaşı, Ukraynalı milletvekili Yelizaveta Yasko, cezaevinde açlık grevine devam eden eski Gürcistan liderinin durumunun kritik olduğunu ve hastanede tedaviye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Cezaevinde açlık grevine devam eden Saakaşvili'nin son durumu!
Cezaevinde açlık grevine devam eden Saakaşvili'nin son durumu!
GİRİŞ 16.10.2021 23:31 GÜNCELLEME 17.10.2021 00:39

Saakaşvili’nin aralarında aylardır süren bir ilişki olduğunu açıkladığı Yüksek Rada milletvekili Yelizaveta Yasko, Ukraina 24 televizyonuna eski Gürcistan liderinin sağlık durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Fiziki durumu kötü, zira üç haftadır aç kalıyor. Açlık grevini bırakmayı reddediyor. Ukrayna vatandaşının Ukrayna’ya iade edilmesi konusu çok yerinde, fakat şimdi birçok şey Gürcü makamlarına bağlı. Fakat bu aynı zamanda Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın da aktif olarak ilgilendiği bir konu” diyen Yasko, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki günlerde sağlık durumu çok kritik olacak ve sağlık durumu şimdiden çok zayıf olduğu için hastaneye yatırılması gerekecek. Ben, şimdiden hastaneye yatırılması gerektiğine inanıyorum. Tıbbi yardım alması önemli.”

‘Yüzlerce Saakaşvili karşıtı Rustavi'deki hapishane yakınında miting düzenledi’

Diğer yandan Sputnik Gürcistan’ın aktardığı üzere yüzlerce Saakaşvili karşıtı, eski Gürcistan liderinin tutuklu bulunduğu Rustavi'deki hapishane yakınında miting düzenleyerek, politikacı hakkında ‘müebbet hapis cezası’ talep etti.

Haberde, “Yüzlerce Saakaşvili karşıtı, onun yönettiği dönemi hatırladı ve ellerinde pankartlar tutarak, Mihail Saakaşvili’nin müebbet hapis cezasını hak ettiğini haykırdı” ifadelerine yer verildi.

Eski Gürcistan lideri, 2013’te ülkesinden ayrılmasından sonra vatandaşlıktan çıkarılmış ve devlet başkanı olduğu dönemde görevini kötüye kullanmaktan altı sene hapis cezasına mahkum edilmişti. Hükümet yetkilileri, eski Gürcistan devlet başkanının, hapis cezasını tamamlamadan vatandaşı olduğu Ukrayna’ya iade edilmeyeceğini belirtmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi