Havadan bildiriler dağıtıldı! Türkiye'den 'operasyona hazır olun' talimatı

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine olası harekatı konuşulurken, Ankara destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından Tel Rıfat'a havadan bildiri atıldı. Halka işbirliği çağrısı yapılarak, "operasyon yakın" mesajı verildi.

GİRİŞ 18.10.2021 10:59 GÜNCELLEME 19.10.2021 08:43
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda sınır ötesinden artan saldırılar sonrası yeni operasyon olasılığı giderek arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Beştepe'de yaptığı açıklamada, Suriye'den saldırıların arttığını ve bunları bertaraf etme noktasında kararlı olduklarını söylemişti.

Türk yetkililer: Türkiye, Suriye'ye müdahaleye hazırlanıyorTürk yetkililer: Türkiye, Suriye'ye müdahaleye hazırlanıyor

Erdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajıErdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajı

ERDOĞAN: MÜCADELEMİZ ÇOK DAHA FARKLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Bu açıklamalar sonrası "Türkiye Suriye'de yeni operasyona mı hazırlanıyor?" iddiaları gündeme gelirken, geçen cuma namazı çıkışı da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK cirit atıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti, son olarak da 2 polisimiz şehit oldu. Zaman zaman sivillerden şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı da mücadelemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz kararlıyız" demişti.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer de Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in  hazırlık yaptığını belirterek, Rusya ve ABD ile yürütülen diplomasinin başarısız olması durumunda Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yeni bir operasyon yapacağını söylemişti.

HAVADAN BİLDİRİ ATILDI: GEÇ OLMADAN BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPIN

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO), Tel Rıfat'a havadan bildiri atarak, "Tel Rıfat kentindeki sivillere: Şehir PKK-PYD teröründen temizlenecek. Lütfen çok geç olmadan güçlerimizle işbirliği yapın" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Erdoğan'ın operasyon sinyali sonrası bölgede sıcak gelişme! Haritalar masadaHarekat hazırlığı: SMO haritaları masaya koydu

Operasyon ihtimalinin artması sonrası Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde SMO'ya mesaj vererek "harekata hazır olun" talimatı gönderdiği ifade edilmişti.

Bayraktar Akıncı'yı analiz ettiler: ABD, Rusya ve Çin'in elinde bu özelliğe sahip İHA yokBayraktar Akıncı'yı analiz ettiler: ABD, Rusya ve Çin'in elinde bu özelliğe sahip İHA yok

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 54
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sefer Bizim, Zafer ALLAH'ındır...!!...
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerle yeksan olmalari gerek, artik lemi cimi yok.les kargalarinin ve Amerkanin ipligi ortadogda pazara cekilmeli Turkiye eskisindende cok guclu,zsaten Amerka kacacak bahane ariyor. Sirtlan suruleri hep dagildi. Son cirpinislari hainlerin.
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    bence en kisa zaman vurulacak adamlar kafa tutuyor demek iyi gaz veren var rusya usa nato israil daha fazla guc kazanmadan vur emri verin
    Cevapla
  • MURAT 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulke icerisini temizlemeden disarida basarili olamayiz.Hatta Meclis i
    Cevapla
  • ADIYAMANLI. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey PKK DÜNYA VAR OLDUKÇA KÜRTLER VE TÜRKLER SONSUZA KADAR BİR ARADA YAŞAYACAKLARDIR SİZİN GİBİ PKK'LI KÖPEKLERDE ABD'NİN HİMAYESİ ALTINDA ETEKLERİ ALTINDA BARINACAKSINIZ YADA YABANDA DOMUZLARLA BERABER ÇUKURDA HAYVAN LEŞLERİ İLE BESLENECEKSİNİZ SİZİN AKIBETİNİZ BUDUR ADİ PKK'LILAR HEPİNİZ TEKER TEKER FARELER GİBİ GEBERMEYE MAHKUMSUNUZ CEHENNEM SİZİ BEKLİYOR.
    Cevapla
  • Batsınchppkk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'