Rusya'da kasım ayının ilk haftasına koronavirüs tatili

Rusya'da artan vakalar nedeniyle, 30 Ekim ile 7 Kasım arasını kabinenin tatil ilan etmesi talep edildi.

Rusya'da kasım ayının ilk haftasına koronavirüs tatili
Rusya'da kasım ayının ilk haftasına koronavirüs tatili
GİRİŞ 20.10.2021 19:11 GÜNCELLEME 20.10.2021 19:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, ülkedeki koronavirüs kaynaklı enfeksiyonlar ve vefatların rekor seviyeye çıkması üzerine salgının yayılmasını durdurmak için 30 Ekim ile 7 Kasım arasını kabinenin tatil ilan etmesini talep etti.

TATİL KARARI ALINDI

Rusya'da salgının başlangıcından beri olan koronavirüs kaynaklı günlük en yüksek vefat sayısı bin 15 ile bugün gerçekleşti.

Ayrıca ülkedeki son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 33,740 oldu.

EN YÜKSEK SEVİYEYE GELDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yeni dalgasında en yüksek seviyeye ulaşıldığını belirterek, 30 Ekim-7 Kasım'da çalışanların maaşlarının ödenmesi şartıyla ülke genelinde tatil ilan edildiğini bildirdi.

Putin, Kovid-19 salgını ve alınacak önlemlerle ilgili olarak Bakanlar Kurulu ve yetkililer ile çevrim içi toplantı yaptı.

Salgın durumunun ülkede oldukça zorlaştığına dikkati çeken Putin, pek çok bölgede salgının hızının ciddi anlamda arttığını, Kovid-19’a karşı aşılama hızının ise düşük olduğunu ifade etti.

KAPANMA GELDİ

Putin, bu şartlarda gelişen duruma karşılık önlem alınması gerektiğinin altını çizerek, "Bizim görevimiz en fazla şekilde vatandaşların hayatını ve sağlığını korumaktır. Bunun için salgının hızını durdurmak önemli. Bu yüzden ilave olarak rezervleri ve yoğun yük halinde olan sağlık sisteminin imkanlarını mobilize etmek gerekiyor." diye konuştu.

İlk olarak test sayısının artırılmasının ve uygulanmasının geliştirilmesini isteyen Putin, bölgelerde tabloyla ilgili azaltma veya üzerinde oynama yapılmaması gerektiğini vurguladı.

İZOLE VE TEDBİR ÇAĞRISI

Putin, hastalanan vatandaşların dışarı çıkmamasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halihazırda yeni dalganın zirvesini şimdi aşağı indirmek özellikle önemlidir. Bu bağlamda mevcut durumu göz önünde bulundurarak, 30 Ekim'den 7 Kasım'a kadar çalışanlar için ücretlerin korunması şartıyla ülke genelinde tatil ilan edilmesi teklifini destekliyorum."

Bölge yönetimlerinin, söz konusu tatil kararını bölgelerindeki salgın durumunun yoğunluğuna göre 23 Ekim’den itibaren alabileceğini bildiren Putin, vatandaşlara "kendilerini izole etme tedbirini ihmal etmeme" çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkelerde açılıp kapanmalar deccal ailelerin yıldırmadan bıktırmadan aç kapa oyunundur
    Cevapla
  • temsil 2 yıl önce Şikayet Et
    tek çare ticaret hariç her ülke sınırları dışına çıkmayacak karantina budur yada insanoğlu belaya müstehak olduk tövbe zamanı geçmedi inşallah
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki sputnik çöp
    Cevapla
  • Babayaro 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus turistlere buralar serbest nasilsa
    Cevapla
  • Kimsesiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bit yeniği var...Aşı bu durumda ticari meta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
İzmir'de deprem!