Çin duyurdu! Dünyanın en güçlüsü test edildi

Çin, dünyanın en güçlü katı yakıtla çalışan roket motorunu test ettiğini duyurdu.

Çin duyurdu! Dünyanın en güçlüsü test edildi
Çin duyurdu! Dünyanın en güçlüsü test edildi
GİRİŞ 20.10.2021 07:24 GÜNCELLEME 20.10.2021 07:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çin Uzay ve Havacılık Bilimi ve Teknolojisi Şirketinden (CASC) yapılan açıklamada, roket motorunun Şansi eyaletinin Şian kentindeki yer testinde 500 tonluk itki gücüne ulaştığı bildirildi.

Açıklamada 3,5 metrelik motorun, Çin'in halihazırda uzay programında kullandığı en büyük taşıyıcı roket olan Long March 5'i ateşleyen sıvı yakıtlı roket motorundan dört kat fazla güç ürettiği ve bu alanda dünyanın en iyisi olduğu belirtildi.

Roket motorunun ağırlığını ve boyutunu azaltmak için yüksek dirençli lifler içeren kompozit malzemeler, itiş gücünü arttırmak için de egzoz ve yanma haznesinde bazı yeni teknolojiler kullanıldığı kaydedildi.

Motorun 1000 ton itiş gücü üretebilen versiyonunun da geliştirme aşamasında olduğu aktarıldı.

Bir yerden bir yere hızlı taşınabilen ve anında ateşleme kabiliyetine sahip katı roketler, askeri amaçlı platformlarda yaygın olarak kullanılıyor. Sıvı yakıtlı roket ateşleyicileri ise daha etkin itiş gücü sağladıkları için uzay programlarında tercih ediliyor fakat fırlatış hazırlığı uzun sürüyor.

Katı roket ateşleme teknolojisindeki ilerlemenin, uydu fırlatışları ve insanlı uzay seferleri için yeni olanaklar sağlayabileceği öngörülüyor.
 

YORUMLAR 10
  • Onkon 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı bizim kemalistler gibi maşallah ,parolamız istikbal büstlerdedir.
    Cevapla
  • Der Saadet 2 yıl önce Şikayet Et
    Silahtaroğlunu uzaya gönderecek itme gücüne sahip bir roket yapsak, Çağ atlarız. Bürokratlarımızda rahat bir nefes alır.
    Cevapla
  • Köroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sırf boş eleştiri ya da karalama amacıyla, Kılıçdaroğlu veya İmamoğlu'nu her cümlenize almak zorunda mısınız? Şu yaptığınız hiç hoş olmadığı gibi, sözde eleştireyim, karalayım diye, bu adamları şişiriyor, bolca da reklamını yapıyorsunuz. Yerel seçim öncesi A Haber'in sürekli İmamoğlu'nu gündeme getirip, karalaması gibi.. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. En önemlisi, gereksiz gereksiz karaladığınız cümleler, bu adamlara olan saygıyı da artırır. O yüzden, Kılıçdaroğlu veya İmamoğlu ile gram alakası olmayan bir haberin altında, bu boş eleştirilerin ne gereği var!
    Cevapla
  • sas 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim reisimiz zaten kendisi söyledi 2022 yılında uzaya gidiyoruz ama 2018 yılında da memura 3600 sözü vermişti bu uzay işi aynı olmasın
    Cevapla
  • Köroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Memur zammı konusu ayrıdır, Uzay konusu çok ayrıdır. 100 yıllık T.C. tarihi boyunca bırakın Uzay ile ilgili çalışmayı, Uzay kelimesini bile ağzına alamayan ama "İstikbal göklerdedir" deyip Atatürkçülük taslayanlar veya Atatürkçü olmasa da, Uzay çalışmaları için ne bir ödenek ayıran, ne bir çalışma grubu kuran, ne de Uzay çalışmaları için bilim insanlarını bir araya getiremeyenlerin, son 5-10 yıllık süreçte, Uzay Programı ile Uzay çalışması başlatmalarını hiç eleştirmesinler!
    Cevapla
  • sert can 2 yıl önce Şikayet Et
    biz de yaparız 1000 ton ne ki .... 2033 hedefimizde vardır....
    Cevapla
  • Tabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Su deposu zannettin
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Üreten çalışan kazanıyor teknoloji ve sabir
    Cevapla
  • kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    aynı siha, iha, Bayraktar gibi sabır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi