Almanya ve Fransa'dan büyükelçilik açıklaması: Bildirim almadık

Erdoğan'ın 10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi için talimat verdiğini söylemesinin yankıları sürüyor. Almanya ve Fransa'dan konuya ilişkin, "Bize resmi bildirim yapılmadı" açıklaması geldi.

Almanya ve Fransa'dan büyükelçilik açıklaması: Bildirim almadık
Almanya ve Fransa'dan büyükelçilik açıklaması: Bildirim almadık
GİRİŞ 25.10.2021 15:18 GÜNCELLEME 25.10.2021 17:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 ülkenin büyükelçisinin Osman Kavala hakkındaki ortak bildirisi sonrası 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi için talimatının yankıları sürüyor. İstenmeyen adam girişimine ilişkin Fransa ve Almanya'dan açıklama yapıldı.

FRANSA: RESMİ BİLGİ VERİLMEDİ

Fransa Dışişleri'nden bugün yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'deki Fransa Büyükelçisi'ni sınırdışı etme planlarına dair kendilerine herhangi bir resmi bilgi verilmediği" belirtildi.

ALMANYA: BİLDİRİM ALMADIK

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de, diplomatların sınırdışı edilmesi konusunda herhangi bir bildirim almadıklarını söyledi. Günlük basın toplantısında konuşan sözcü, "Elbette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına dair haberleri gördük. Fakat hafta sonunda sınırdışılar veya benzer bir karar dair herhangi bir resmi bildirim almadık" dedi. Sözcü, Fransa ve ABD ile bu konuda temas kurduklarını da ekledi.

'ENDİŞE İLE NOT ETTİK, ANLAYAMADIK'

Almanya hükümeti sözcüsü Steffen Seibert ise Erdoğan'ın açıklamalarının Berlin hükümeti tarafından 'endişe' ile not edildiğini ve durumu anlayamadıklarını söyledi. Seibert, "Fakat söylediğim gibi, Türk tarafıyla henüz resmi bir iletişim olmadı. Bekleyip görmemiz gerekiyor" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü Eskişehir'de yaptığı açıklamada, yedisi NATO müttefiki, altısı Avrupa Birliği üyesi 10 ülkenin büyükelçilerinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini söylemişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanlar test ediyor , ikisi geri adım atmadı bizi kovun ilişkiler bozulsun diyor. Bilerek isteyerek tiyatro oynuyorlar. Kızgınım bütün bu zorlukları bir beton manyağı cırcır böceğinin ülkeyi betona gömdüğü günlerde karşılamak zorunda kalıyoruz.
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Amerika’nın uşakları
    Cevapla
  • NuR76 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ve fransa atilmali yoksa kafamıza yine binerler
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    almanya ve fransa da kuzu kuzu açıklama yapacak ya da elçiler geri gidecek.
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    almanya ve fransa da kuzu kuzu açıklama yapacak ya da elçiler geri gidecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!