Suudi prensten Lübnan'a sert sözler: Birbirimizden kurtulma zamanı geldi

Lübnan Enformasyon Bakanı'nın Suudi Arabistan ve BAE'yi Yemen'e müdahale etmekle suçlamasının ardından Riyad-Beyrut arasındaki kriz büyümeye devam ediyor

Suudi prensten Lübnan'a sert sözler: Birbirimizden kurtulma zamanı geldi
Suudi prensten Lübnan'a sert sözler: Birbirimizden kurtulma zamanı geldi
GİRİŞ 29.10.2021 10:30 GÜNCELLEME 29.10.2021 10:30

Suudi Arabistan ile Lübnan arasında yaşanan gerginlik yeni bir boyuta taşındı.

Suudi Arabistanlı emir Abdurrahman bin Müsaid, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Müsaid, "Sosyal medyada bazı (İranlı) Lübnan vatandaşları Kordahi kriziyle ilgili 'bizden uzak durun' mesajları paylaşmış. Bu dediklerinin gerçekleşmesi için Allah'a dua ediyorum" yazdı.

Müsaid, şöyle devam etti:

"Şahsi görüşüme göre birbirimizden kurtulma zamanı geldi. Elçimiz bize, elçiniz size gBeri dönsün. Bizimle iyi ilişkilerden uzaklaşan bir ülkeyle ilişkilerin ne anlamı var?

KORDAHİ'NİN AÇIKLAMALARI KRİZE NEDEN OLDU

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi’nin, Yemen hakkındaki yaptığı ‘rahatsız edici’ açıklamalar, ülkesinin Körfez ülkeleriyle siyasi kriz yaşamasına neden oldu.

Lübnan Enformasyon Bakanı Kordahi, göreve başlamadan önce katıldığı bir programda, Yemen'deki Husilerin nefsi müdafaa için savaştığını ve Suudi Arabistan'ın bu ülkeye yönelik saldırılarının durması gerektiğini söylemişti. Kordahi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yemen'e yönelik dışarıdan bir müdahalesinin olduğunu ifade etmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!