Pentagon Çin'in dehşete düşüren planını duyurdu!

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) yayımladığı raporda, Çin'in 2030'a kadar nükleer savaş başlığı sayısını 1000'e çıkarmayı ve 2027'ye kadar tüm asker gücünü yeni yapılandırılmış bir ağ altında toplamayı planladığı ifade edildi.

Pentagon Çin'in dehşete düşüren planını duyurdu!
Pentagon Çin'in dehşete düşüren planını duyurdu!
GİRİŞ 04.11.2021 03:07 GÜNCELLEME 04.11.2021 03:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Pentagon, Kongreye sunulmak üzere "Çin'in Müdahil Olduğu Askeri ve Güvenliğe İlişkin Gelişmeler" başlıklı raporunu yayımladı. Raporda, Çin'in askeri kapasitesini artırma çabalarının, Pentagon'un 2020'deki tahminlerini aştığına işaret edildi.

"NÜKLEER KAPASİTESİNİ ARTIRACAK"

Çin’in nükleer kapasitesini çeşitlendirerek artırmayı hedeflediği belirtilen raporda, "Çin’in nükleer büyümesindeki hız, 2027'ye kadar 700 civarında nükleer savaş başlığı elde etmesini sağlayabilir. Çin, Pentagon'un 2020'deki tahminlerini aşarak 2030'a kadar nükleer savaş başlığı sayısını en az 1000'e çıkarmayı hedefliyor." ifadesine yer verildi.

Raporda, 2020'deki yeni gelişmelere göre Çin’in "barış zamanı nükleer harbe hazırlık" durumunu "uyarı üzerine fırlat" seviyesine getirdiği ve çok sayıda yeni füze silosu inşa ettiği kaydedildi.

ÇİN, İKİNCİ ADA ZİNCİRİNE ULAŞACAK YENİ KABİLİYETLER ELDE ETTİ

Pentagon raporunda ayrıca ABD’nin "ada zincirleri" olarak adlandırdığı ve Çin’in kendisini çevreleyen Guam Adası'nın da bulunduğu ikinci ada zincirini aşacak seviyede yeni füze sistemleri geliştirdiği belirtildi.

Çin’in bölgede askeri etkisini daha da artıracağına işaret edilen raporda, Çin Komünist Partisinin 2027’ye kadar Çin ordusunu sistemsel bir ağ altında toplayacak şekilde yeniden modernize etmeyi hedeflediği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinsiz innançsız Komunist çin rejimi ABD yerini alıp süper güç olma peşinde komunist çin amerikanın Okyanus Denizleri üzerinde geliştirmiş olduğu hegemonya Monroe Doktrin stratejisini aynı şekilde kopiye edip uyguluyor! Bu durumdan kimse sevinmesin! Yüce yaratıcı insanlığı dinsiz hiç bir kutsalı olmayan din ve innanç düşmanı insan hakı bilmeyen tanımayan ve etik kuralı olmayan kedi köpek yarasa yiyen hak hukkuk ve adalet tanımayan zalim komunist çinden korusun! Amin
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur öbürüne, , ne fark eder. Iki devlet te dünyanin yüz karalari.
    Cevapla
  • medo 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün terör örgütlerinin arkasında olan, bütün karışıklıkları çıkartan, bütün darbelerin içinde olan fitne başı ABD de olunca kimse dehşete düşmüyor da Çin de olunca mı dehşete düşecek. Dehşete düşmesi gereken biri varsa oda ABD dir. İnşallah birbirlerini yok ederler de dünya kurtulur. Bakalım Allah'ın (C.C.) planı ne.
    Cevapla
  • Mucahid 2 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon diyorki CIA ve diğer fitne gruplarına BND, MI6 ve Mossad gibi 2030 kadar Çin'i bölmeniz lazım elinizi çabuk tutun yoksa Batı liderliği elden gidiyor gidecek diyor ben öyle anladım.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer başlık sayısını 1000'e neden çıkarmak istediğini anlamak için ABD' nin nükleer başlık sayısına bakmak lazım. Bir haberde ABD' nin 3750 nükleer başlığı olduğunu okumuştum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor