NASA'nın Ay'a insanlı uçuşu 2025'e ertelendi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a insan gönderme programı Artemis III misyonunun 2025'e ertelendiğini bildirdi.

NASA'nın Ay'a insanlı uçuşu 2025'e ertelendi
NASA'nın Ay'a insanlı uçuşu 2025'e ertelendi
GİRİŞ 10.11.2021 14:19 GÜNCELLEME 10.11.2021 14:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

NASA'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün Amerika'nın ay keşif planlarının zorluklarını ve ilerleme sürecini değerlendiren NASA, Ay'da keşif yapma ve Mars'a astronot gönderme konusundaki uzun vadeli taahhüdünü yineledi.

NASA’nın Artemis uzay misyonu kapsamında 2024'e kadar Ay'a insanlı uzay uçuşlarının gerçekleşmesi planlanıyordu ancak Ay'a astronot gönderme konusundaki ertelemelerde Blue Origin uzay uçuşu firması ile bu yılın başlarında açılan davanın da etkisi olduğu belirtildi.

Dava nedeniyle NASA ile SpaceX uzay uçuşu firması arasındaki iletişimin kesintiye uğradığı aktarıldı.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

NASA Yöneticisi Bill Nelson, federal mahkemenin NASA'nın insan iniş sistemi için kaynak seçim sürecini kapsamlı bir şekilde değerlendirmesinin ardından, yeniden SpaceX ile Ay'a iniş sözleşmesi üzerinde çalışmaya devam edileceğini bildirdi.

Ay'a gidişin mümkün olduğunca çabuk ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesinin öncelikleri olduğunu aktaran Nelson, Artemis III misyonu çerçevesinde Ay'a ilk insanın geri dönüşünün 2025'ten daha erken olmayacağını söyledi.

NASA, Yunan Ay tanrıçası "Artemis"in adının verildiği keşif görevi kapsamında 2024'e kadar Ay'a insanlı seferler düzenlemeyi amaçlıyordu.

2025 YILINDAN ÖNCE OLMAYACAK

Geçen ay "Artemis" keşif görevi kapsamında Şubat 2022'de Ay’a insansız uçuş gerçekleştirilmesinin planlandığı açıklanmıştı.

NASA’nın insanları Ay’a göndermeye yönelik uzay programı, Apollo 11 misyonu ile başladı. Misyon kapsamında Neil Armstrong, 1969 yılında Ay'a ayak basan ilk insan oldu.

2028'e kadar sürmesi planlanan seferlerin ardından Ay yörüngesinde uzay istasyonu kurulması ve burayı basamak olarak kullanarak Mars'a insanlı seferler düzenlenmesi hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sepetler inanıyor. Aya gittiği ileri sürülen modülün bilgisayar işlemcisi 80 lerdeki askerlerin kolunda olan casio marka saatin işlemcisiyle aynı , Yorumlarınız lütfen
    Cevapla
  • vatan dash 2 yıl önce Şikayet Et
    52 yıl önce gitmişler (mi?), şimdi gidemiyorlar(mı?)
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Heh he he , teleskop ve güçlü kameralarla anbe an izliyoruz . O yüzden adım atamıyorlar . Filmlerle yetiniyorlar
    Cevapla
  • hikaye 2 yıl önce Şikayet Et
    1969 da aya ayak basmamış mıydı bunlar...!!
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    1970 lerin teknolojiyle, ki bilgisayar teknolojisi sıfır elde var sıfırdı, aya gidildiğine inanan ahmaları 2025 e ertelendi diye kandırmaktan daha basit ne var!
    Cevapla
  • Levent 2 yıl önce Şikayet Et
    Niyeki Ay'a çıkmak için uyumlu elbisemi bulamamışlar.. yalanlarla dolu bir dünya adı: NASA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi