İki ülke arasında soğuk savaş: Macron'un telefonuna cevap vermedi!

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un, başkent Paris'te düzenlenecek Libya konulu uluslararası konferansa davet etmek için telefonla arayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a cevap vermediği öne sürüldü.

GİRİŞ 10.11.2021 17:01 GÜNCELLEME 10.11.2021 17:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

L'Opinion gazetesinin haberine göre, Macron 12 Kasım'da Paris'te düzenlenecek konferansa davet etmek için 8 Kasım'da Tebbun'u telefonla aradı.

Tebbun'un telefona cevap vermediği ifade edilen haberde, bunun öncesinde Macron'un, diplomatik yollarla Cezayir'e mektup gönderdiği belirtildi.

TELEFONLARINA CEVAP VERMEDİ

Le Monde gazetesinin 2 Ekim'deki haberine göre, Macron, Cezayir tarihinin gerçeklere dayalı olmadığını ve Fransa'ya düşmanlık üzerine inşa edildiğini öne sürmüş, Osmanlı'nın ülkedeki hakimiyetini "sömürge" olarak tanımlamıştı.

Macron'un bu açıklamaları Cezayir'de hem resmi hem de sivil kanattan tepkiyle karşılanmıştı.

Cezayir yönetimi, Macron'un söylemlerine tepki olarak 3 Ekim'de hava sahasını Fransız askeri uçaklarına kapatmış ve ardından Cezayir'in Paris Büyükelçisi Muhammed Anter Davud'u istişare için ivedilikle ülkeye çağırmıştı.

Tebbun'un geçen ay Alman Spiegel dergisine verdiği mülakatta, Cezayir'e yönelik ifadeleri nedeniyle Macron ile artık telefonda görüşmediğini söylediği aktarılmıştı.

Elysee Sarayından dün yapılan açıklamada, Macron'un Cezayir'e yönelik yaptığı açıklamaların neden olduğu "polemiklerden" ve "yanlış anlaşılmalardan" üzüntü duyduğu belirtilmişti.

Macron'un, Fransız ve Cezayir halkının yararı ve Libya başta olmak üzere bölgesel sorunlara çözüm bulmak için iki ülkenin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiği vurgulanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ahmet öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletinin onurunu koruyor....
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun...kafir macrona hakettigini yapmis...
    Cevapla
  • Fırat Yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bir darbe olabilir.Türkiye Cezayir'e yapılacak olası bir darbeyi bertaraf etmek için gerekenleri acilen yapmalıdır.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Sana
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı bizim İParti , önce söver sonra provake edildim der. Ülkeye Fransız olursan ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor