Türk SİHA'larının başarısı bir kez daha manşetlerde

Macar Gazetesi Nemzet, Macaristan ordusunun KARAYEL-SU silahlı insansız hava aracını alabileceğini yazdı. Haberde, "Türkiye'nin drone teknolojisinde lider güç olarak kabul edilmesi, bu yarışta Türkiye'yi ön plana çıkarıyor" denildi.

Türk SİHA'larının başarısı bir kez daha manşetlerde
Türk SİHA'larının başarısı bir kez daha manşetlerde
GİRİŞ 12.11.2021 18:00 GÜNCELLEME 12.11.2021 18:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayii, bir kez daha manşetlerde. Dünya basınının sık sık yer verdiği Türk SİHA'larının son adresi, Macaristan oldu.

Magyar Nemzet gazetesinin David Laszlo imzalı "Türk SİHA'ları Papa'da kendini tanıtıyor" başlıklı haberinde, Vestel Savunma tarafından geliştirilen KARAYEL-SU silahlı insansız hava aracının, Macaristan Silahlı Kuvvetlerinin Papa Hava Üssü'nde hem karada hem de havada fotoğrafının çekildiğini belirtti.

MACAR BASININDAN TÜRK İHA'LARINA ÖVGÜ

Laszlo haberinde, Macaristan Savunma Tedarikinden Sorumlu Hükümet Yetkilisi Gaspar Maroth'un mayıs ayındaki bir röportajında, Macar hükümetinin 2018'den beri dron stratejisinin olduğunu ve satın alma konusunda ise birçok Türk firmasını incelediği şeklindeki sözlerine yer verdi.

Macaristan güvenlik güçlerinin Vestel Savunma tarafından geliştirilen KARAYEL-SU'yu tercih edebileceğine dikkati çeken Laszlo, KARAYEL-SU'nun tam otonom kalkış, iniş ve uçuş özelliğinin yanı sıra azami 20 saat havada kalış süresine sahip olduğunu ve söz konusu aracın hem Türkiye hem de Suudi Arabistan tarafından kullanıldığını ve fiyatının da rakiplerine oranla daha uygun olduğunu belirtti.

"TÜRKİYE'Yİ ÖN PLANA ÇIKARIYOR"

Laszlo, "Türkiye'nin dron teknolojisinde lider güç olarak kabul edilmesi bu yarışta Türkiye'yi ön plana çıkarıyor. Bu teknolojinin sahada da kullanılmasının büyük rolü var. Örneğin, Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye'deki sınavlarında çok iyi not aldılar. Ayrıca, Macaristan ve Türkiye arasında mükemmel bir savunma iş birliği mevcut. Ejder Yalçın tipi Türk zırhlı muharebe araçları bu yıl orduya teslim edildi" dedi.

MACAR ORDUSU'NA İHRAÇ EDİLİYOR

Nurol Makina tarafından üretilen 10 Ejder Yalçın, 11 Şubat'ta Macar güvenlik güçlerine teslim edilmiş, kısa süre içinde 40 zırhlı aracın daha teslim edileceği açıklanmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaos ittifakı yüzünden projeler tehlikede, Ceh-pe şimdiden Mavi Vatan'a saldırmaya başladı, Suriye-Irak tezkeresine hayır dedi, kaos ittifakı eğer 2023'de iktidar olursa bütün kritik ve stratejik savunma sanayi ve ekonomi projelerini tasmalarını tutan batılı efendilerinin emriyle yok edecekler, bölünme anayasasını AB-D emriyle kabul edecekler. Ellerindeki sosyal medya ve fondaşmedya gücü ilede halkımızı yaptıkları hainliklerin doğru olduğuna inandıracaklar.. Maalesef şuan ellerindeki 7 milyonluk beyni masonlar tarafından yıkanmış Z kuşağı 2023 seçimlerinde bunlara oy verecek. Sabır Meşhur'un "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyin izlettirin..
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomide savunma sanayiinde ihracatta cumhuriyet rekorları kırıyor. Bu önce Allah sonra başımızdaki erdogan ve ekibi sayesinde olan şeyler. Öbür taraftan bizim muhalefet hasedinden çatır çatır çatlıyormuş abdnin öncü uşakları hırslarından köpürüyormuş , haberiniz ola. Yakında tırlatacak faydasızlar..
    Cevapla
  • Yusuf demirci 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu ya 10 tır domates satacağına bir iha sat gıdayı ihraç etme enflasyonu düşür bolluk olsun milletin doymayan gözü doysun ......
    Cevapla
  • Balaban 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB belediyesi de Küba ya heykel satmak için anlaşma yapacakmış
    Cevapla
  • Onur salman 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allahım daha çok hayırlı satışlar ihsan eyler inşallh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal