Spikerin provokatif Türkiye sorularına Stoltenberg'den sakin cevaplar

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Axios'a verdiği demeçte, spiker Jonathan Swan'ın provokatif sorularıyla karşılaştı.

Spikerin provokatif Türkiye sorularına Stoltenberg'den sakin cevaplar
Spikerin provokatif Türkiye sorularına Stoltenberg'den sakin cevaplar
GİRİŞ 15.11.2021 17:35 GÜNCELLEME 15.11.2021 21:03
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "Axios on HBO"ya verdiği röportajda, başka ülkeler ile ilgili konuşurken, bir anda spikerin Türkiye sorularıyla muhatap oldu.

SPİKER KONUYU YAVAŞ YAVAŞ ISITARAK TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Stoltenberg, Rusya'dan korunma gerekçesiyle NATO'ya üye olmak isteyen Ukrayna'ya perspektifin henüz verilmemesini, "NATO üyesi olmak için NATO standartlarını karşılamak lazım" diye açıklarken, bir anda araya "Halihazırda NATO üyesi ama hükümetleri derinden yolsuz ve anti demokratik olanlar aklıma geliyor" diye Axios muhabiri Jonathan Swan girdi ve "NATO, demokrasiyi nasıl tanımlıyor" sorusunu yöneltti.

BİR ANDA ARAYA GİRDİ VE TÜRKİYE SORUSUNU SORDU

Stoltenberg, "hukukun üstünlüğü, özgürlükler, serbest seçimler" diye kriterleri sayarken, muhabir tekrar araya girdi ve "NATO üyesi Türkiye'de hala demokratik hükümet olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu sordu.

Bir an duraklayan NATO Genel Sekreteri, "Seçim yapıyorlar. Yakın zamanda muhalefet İstanbul'da seçim kazanmayı başardı. Ama bence söylemesi adil olur ki, ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz, çeşitli müttefikler Türkiye ile ilgili endişelerini dile getirdi" yanıtını verdi.

Swan'ın "Erdoğan yargıya müdahale ediyor, muhalifleri ve gazetecileri hapse atıyor, seçimleri tekrarlatıyor" diye sıralaması üzerine Stoltenberg, "Müttefiklerimizin bu mesele hakkında güçlü şekilde farklı görüşleri var, burada (Brüksel'deki NATO karargahı) konuşuyoruz, meseleyi ele alırken politik, diplomatik baskı yöntemlerini kullanıyorlar" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Elbette 2023 Recep Tayyip Erdoğan diyeceğiz... Balkon konuşmasına hazır olun
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato'nun derdi İstanbul belediye seçimleri olmuş.. Türkiye'ye yapılan ekonomi ve ambargo operasyonlarının sebebi son zamanlarda yakaladığımız ajanlardır, yurt dışında açtığımız üsler ve yaptığımız askeri operasyonlardır, Akdeniz'de tüm tehditlere rağmen hakkımızı arayan bir devletimiz var., Türkiye tarihinde ilk defa Mossad'a operasyon yaptı, geçen haftalarda Rus ajanları yakaladık, İranlı ajanları yakaladık. Türkiye yerli ve milli hale geldiği için bu saldırıları yapıyorlar, ama tabi şuan tüm dünyada bir pandemi, enerji, kuraklık, kıtlık, ve ekonomik kriz var, sadece Türkiye'deymiş gibi algı yapıyor düşman fondaş medya. Halkımızı böyle kritik bir dönemde devlete karşı kışkırtıyorlar.
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO ABD Avrupa bizim BAŞ DÜŞMANIMIZ dır acilen NATO dan çıkmalıyız
    Cevapla
  • Kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bunlar bu Türkiye'ye gelir başka konuşur dışardan zehrini akitir ve bunlarla iş birliği yapan CHP ve seçmeni ülkeyi karıştırıp birde bunlarla iş borligi yapyorlar
    Cevapla
  • vahid varış 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizi nato'dan çıkmanın eşiğine getiriyorlar.REİS gerekeni yapacaktır evvel ALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor