Bulgaristan'daki Türk cumhurbaşkanı adayından tarihi başarı

Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine Türkiye'deki çifte vatandaşların katılımı, Hak ve Özgürlükler Hareketi yönetimini sevindirdi.

GİRİŞ 16.11.2021 14:51 GÜNCELLEME 16.11.2021 15:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Pazar günü, Bulgaristan cumhurbaşkanını ve milletvekillerini belirlemek için seçim yapıldı.

Bulgaristan'ın ilk Türk cumhurbaşkanı adayı olan Mustafa Karadayı, oyların yüzde 13'ünü alıp, üçüncü sırada yer aldı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ise milletvekilliği seçimlerinde oyların yüzde 11,4'ünü aldı.

İLK KEZ BİR TÜRK ADAY OLDU

Bulgaristan'da ilk kez bir Türk'ün cumhurbaşkanlığına aday olması nedeniyle Bulgaristan ve Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar seçimlere yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'de kurulan 126 sandıkta soydaşlar oylarını kullandı.

Bulgaristan'da pazar günü yapılan seçimlerde 92 bin 10 çifte vatandaş sandık başına giderek oy kullandı. 11 Temmuz'da yapılan seçimlerde ise 28 bin 838 çifte vatandaş oy kullanmıştı.

36 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDILAR

HÖH Trakya Temsilcisi ve Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, seçimlerde HÖH'un 36 milletvekili çıkardığını belirterek, bir önceki seçimlere göre milletvekili sayısını 7 artırdıklarını söyledi.Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlara teşekkür etti

Çetin seçimlere Türkiye'den yoğun bir katılım olduğunu söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan çifte vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu defa gerçekten çok duyarlıydılar. Sandığa sahip çıktılar. Demokratik haklarını kullanarak burada yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ve Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza destek vermek üzere ciddi bir katılım sağladılar.

Bu bize bir enerji verdi ve herkesi sandığa taşıdı. Yani özellikle Türkiye'de yaşayan soydaşlarımız. Cumhurbaşkanlığı seçimi üçüncü sırada neticelendi. Bu bizim için büyük bir gurur. Bir Türk olarak üçüncü sırada yer almak özellikle Bulgaristan'da, iyi bir netice"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Parti HIRSIZ partisi hic Alakasl yok. Mustafa Karadayl Başkan içi aday oldu tek Oy almabilmeleri ichi daha çok Miletvekili olmasl ichi.HIrslz parti gidin baklan CAMiLER ne Durumda Hlrslz parti Camilerin paralarlnl bile çallyorla
    Cevapla
  • Rukiye Necipoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Saygıdeğer Ahmet Doğan' in liderliğinde DPS camiasını tebrik ederim. Sayın Karadayı' yı en samimi duygularım ile destekledik ve ona güvenimizin sonsuz olduğunu ifade etmek isterim. İnşallah bu seçimlerdeki organizasyonun daha da gelişmiş şekilde halkı organize edip, daha da başarılı oluruz. Göçmen kardeşim unutma: GÖÇMEN demek Güçlü, Özverili, Çalışkan, Merhametli, Edepli, Necip' tir. Göçmen aileme SAYGI ve MUHABBETLE.
    Cevapla
  • Mevlüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Yolunuz açık olsun
    Cevapla
  • dede 2 yıl önce Şikayet Et
    bulgarıstan turlerı bırleşmelı guzel yonetmelıler bulgarıstanı tuklerın uyu buyumelı lobı yapmalıyız nufusu armalı guçlu olmak ıçın ama saygılı olacan bulgarlara allah korkusu olaçak ornek olaçan
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    MaşaALLAH,DEMOKRASİ BU İŞTE...YUNANİSTAN ÖDLEKLERİNEDE ÖRNEK OLSUN...TÜRK MÜSLÜMAN VARLĞI...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!