Yemen hükümeti: Husiler geniş çaplı intikam uyguluyor

Yemen hükümeti, Husileri, Hudeyde kentinde ele geçirdikleri bölgelerde insanlara intikam operasyonları uygulamakla suçladı

Yemen hükümeti: Husiler geniş çaplı intikam uyguluyor
Yemen hükümeti: Husiler geniş çaplı intikam uyguluyor
GİRİŞ 18.11.2021 10:00 GÜNCELLEME 18.11.2021 10:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yemen resmi haber ajansı Saba'ya göre, İnsan Hakları ve Hukuki İşler Bakanlığından yapılan açıklamada, Hudeyde kentinde ortak güçlerin çekildiği bölgelerde insanlara karşı Husi milislerin geniş çaplı bir intikam operasyonu uyguladığı kaydedildi.

Söz konusu intikam operasyonlarında "öldürme, sürükleme, cesetlerin üzerine işkence, idam, işkence" gibi uygulamalar yapıldığı belirtilen açıklamada, herhangi bir askeri eyleme katılmamış olan sivillere karşı yapılan işkencelerin de belgelendiği vurgulandı.

Açıklamada, uluslararası topluma Husilerin bir terör örgütü olarak sınıflandırılması ve tüm insan hakları örgütlerine söz konusu uygulamaların durdurulması ve savaştan kaçanlar için insani yardımlarda bulunulması çağrısı yapıldı.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, geçen hafta Hudeyde'de yerel güvenlik güçlerine mensup 10 kişinin yargısız infaz edilmesini kınayarak, uluslararası insan haklarını ihlal eden bu infazların soruşturulması ve faillerinin hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Yemen'de, iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de büyük boyutlara ulaştı.

BM'ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

YORUMLAR 5
  • AYHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    arabistanın yemene yağdırdığı bombalar öldürdüğü çocuklar insan değil mi? Arabistan saldırısına yemen ordusuyla ortak mücadele eden tek halk hareketi husilerdir..
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 2 yıl önce Şikayet Et
    şii ler yapınca büyük devletler görmezden geliyor. Aynısını arap koalisyonu yapsaydı ortalığı ayağa kaldırırlardı.
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hz Ali Aleyhisselam ın taraftarları hiç bir zaman işkence yapmaz.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Hz. Ali taraftarı değil, yahudi İbn Sebanın taraftarlarıdır.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Husiler Yahudiden Ermeniden Bizanslılar dan Daha Aşağılık Bir Millet Galiba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'