Nail el-Bergusi İsrail hapishanelerinde 42. yılına girdi

Filistin Esirler Cemiyeti, "Filistinli esirlerin önderi" olarak bilinen Nail el-Bergusi'nin (64) İsrail hapishanelerinde 42'nci yılına girdiğini duyurdu.

Nail el-Bergusi İsrail hapishanelerinde 42. yılına girdi
Nail el-Bergusi İsrail hapishanelerinde 42. yılına girdi
GİRİŞ 20.11.2021 15:01 GÜNCELLEME 20.11.2021 15:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, Bergusi'nin İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan siyasi tutuklu olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada 1978'de tutuklandığı ve 34 yıl kesintisiz şekilde hapishanede kaldığı belirtilen Bergusi'nin İsrail hapishanelerindeki 42'nci yılına girdiği ifade edildi.

Açıklamada Bergusi'nin "iddia ettikleri gibi özgür bir dünya olsaydı, bugüne kadar esaret altında kalmayacağı" şeklindeki mesajına da yer verildi.

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE EN UZUN SÜRE KALAN TUTUKLU

"İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan siyasi tutuklu" olarak kayıtlara geçen Nail el-Bergusi, ilk 1978'de 19 yaşındayken tutuklanmıştı.

Henüz 19 yaşındayken girdiği cezaevinden 2011'de İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası anlaşması sonucu çıkan ve sadece 31 aylık özgürlüğün ardından Haziran 2014'te "3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılması ve öldürülmesi" olayına tepki olarak yeniden gözaltına alınan Nail el-Bergusi, İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan kişi olması dolayısıyla "Filistinli esirlerin önderi" olarak adlandırılıyor.

İsrail'in Batı Şeria'daki Ofer Askeri Mahkemesi, 22 Şubat 2017'de Bergusi hakkında müebbet ve 18 yıl hapis cezası kararı vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Razık 2 yıl önce Şikayet Et
    İşkal Zalim Zorba Haksız İsraili Kim Yargılayacak Yaptigin Barbarligjn Hesabini vereceksin Az Kaldi
    Cevapla
  • Erhan Uzun 2 yıl önce Şikayet Et
    kahrolası israil
    Cevapla
  • CHPKK 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin güçlenmesine o veya bu sebeple engel olanlar bütün islam dünyasındaki zulümlere bakın ve hesabı nası vereceginizi dusunun. Türkiye ayaga kalkarsa İslam dunyasi ayaga kalkar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt