Fransa'da İmamlar Konseyi kuruldu

Fransa'da karar verildiği günden bu yana tartışmaların odağında bulunan ve imamların devlet tarafından eğitilmesini öngören İmamlar Konseyi kuruldu.

Fransa'da İmamlar Konseyi kuruldu
Fransa'da İmamlar Konseyi kuruldu
GİRİŞ 22.11.2021 11:31 GÜNCELLEME 22.11.2021 11:31

Ülkedeki önemli sayıda Müslüman derneğinin, hükümetin de teşvik ettiği bu girişime karşı çıktığı biliniyor. Bu kuruluşların arasında Türk dernekleri de bulunuyor.

Bu dernek ve kuruluşlar, ülkede görev yapacak imamların eğitiminde sadece bu kurumun söz sahibi olamayacağı görüşünü dile getiriyor.

Hükümet, geçen yıl, yabancı ülkelerin Fransa’daki Müslüman vatandaşlar üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla Ulusal İmamlar Konseyi kurulması önerisini getirmişti.

TÜRK MÜSLÜMAN BİRLİKLERİ KARŞI ÇIKMIŞTI

Fransa'daki Türk Müslüman birlikleri, bu yıl başında Cumhurbaşkanı François Macron'un ülkedeki 'ayrılıkçılık ve aşırılıklarla" mücadele planı kapsamında ülkedeki Müslüman grupların imzalamasını istediği 'İslami Prensipler Tüzüğü"nü kabul etmemişti.

Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesi (CCMTF), Fransa İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) ile "İnanç ve Uygulama" adlı federasyonun ortak açıklamasında ise, söz konusu tüzüğe ilişkin "Metindeki bazı açıklamalar Müslümanların onurunu zedeliyor, Müslümanları suçlayan ve ötekileştiren nitelikte." ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, kurulacak Ulusal İmamlar Konseyi'nin meşruiyetinin, Müslüman toplumu tarafından kabul edip edilmeyeceğine bağlı olduğu kaydedilmişti.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti