Fransa'da İslam karşıtlığı yeniden hortladı

Fransa'nın Vatandaş İşlerinden Sorumlu Bakan Marlene Schiappa, Avrupa Birliği Komisyonun eşitlikten sorumlu üyesi Helena Dalli'nin, Avrupa Müslüman Gençlik ve Öğrenci Organizasyonları Forumunun temsilcileriyle görüşmesine tepki gösterdi.

Fransa'da İslam karşıtlığı yeniden hortladı
Fransa'da İslam karşıtlığı yeniden hortladı
GİRİŞ 22.11.2021 17:41 GÜNCELLEME 22.11.2021 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Schiappa, Europe 1 radyosunda yaptığı açıklamada, Fransa'nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune ile Dalli'ye bu görüşmenin nedenlerini sorma kararı aldıklarını söyledi.

İSLAMCILIK SUÇLAMASI

FEMYSO'nun sosyal medyada Fransa ve Fransız kültürü hakkında "agresif" ve "suçlayıcı" söylemlerde bulunduğunu öne süren Schiappa, FEMYSO'yu "İslamcı" olmakla suçladı.

Schiappa, ülkesinin "Cumhuriyetin" düşmanlarıyla ve "İslamcılarla" mücadele ettiğini ve onlara maddi yardımda bulunmadıklarını ifade ederek, Avrupa'yı aynısını yapmaya çağırdı.

Dalli, 18 Kasım'da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, FEMYSO'nun temsilcileriyle yaptığı görüşmede Avrupa'da genç Müslümanların durumu, ayrımcılık ve nefretle ilgili yaşanan sorunların ele alındığını belirtmişti.

Avrupalıları etkileyen ayrımcılığın her türlüsünü sorgulamaları gerektiğini ifade eden Dalli, görüşmeye ilişkin fotoğraf da paylaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    MACRONNNN, ne kadar hızla dönersennn dönnn, "POPON HEP ARDINDA KALIYORRR" ..!! Ne zaman anlayacak ve idrak edeceksinnn. Debelenip duruyorsunnn halaaaa...İslamiyete vurdukça “demirin çeliğe dönüşümünü” ne zaman idrak edeceksin bakalım..Sonuçta Nostradanamus’un dediği olacak ve bu davranışlarınla Fransayı Müslümanların işgal etmesi ile sonuçlanacak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!