İsveçli Saab şirketi, yeni nesil Gripen E avcı uçaklarının teslimatlarının başladığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada Gripen E'nin ilk altı uçağının İsveç ve Brezilya hava kuvvetlerine gönderildiğini bildirildi. Sözleşmelerin bir parçası olarak Saab şirketi, İsveç Hava Kuvvetleri için 60, Brezilya Hava Kuvvetleri için ise 36 adet Gripen E teslim edecek. Savaşçı Gripen E'nin Brezilya versiyonu, merkezi geniş formatlı bilgi ekranı, iki yardımcı küçük bilgi ekranı, güncellenmiş bir baş üstü ekran sistemi ve değiştirilmiş uçuş kontrol yazılımı ile İsveç gösterge panelinden farklı olarak üretildi.

Şirket, ilk altı üretim Gripen E avcı uçağını 24 Kasım'da Brezilya ve İsveç'teki yetkililere sundu ve resmi olarak teslimat aşamasına girdi. Brezilya Hava Kuvvetleri için dört uçak ve İsveç Hava Kuvvetleri için iki uçak hareket etti.

Gripen E, şirketin üretmiş olduğu savaş uçakları ile karşılaştırıldığında, daha yüksek bir maksimum kalkış ağırlığına ve daha geniş bir menzile sahip. Bu ise yakıt sistemi ve enerji santralindeki iyileştirmeler sayesinde sağlandı.

Gripen E'nin süpersonik seyir uçuşu yapabilir aynı zamanda, bu hızı korumak için avcı motorunun art yakıcı modunu kullanmasına gerek duymayabilir.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 26.11.2021 11:12
    Mert kardes cok dogru demis, bizi Takke, Basörtüsü, o yalan su yalan diye 60 yil engelediler. Hürkus ucsaydi, Devrim gitseydi simdi nerelerdeydik.
  • izmir-doğru söyler 26.11.2021 11:07
    erbakan 1.150.000 bir milyon yüzellibin tl ye traktör üretecekti avrupa abd dediki üretme biz sana 800 bin tl ye sıfır verelim tamam dedi aldık tekeri bozuldu 500 bin motoru motuldu 1 milyon istediler erbakan o zaman anladı avrupa araba traktör ucuz satıyor ama parçalarında 3 kat fiyat istiyorlar kesinlikle kendimiz üretmemiz lazım dedi.
  • Mert 26.11.2021 08:17
    Onlar bizim gibi yıllar önce kahve köşelerinde geçirmediler zamanlarını, kimin karısına yan gözle bakarım diye düşünerek geçirmiyorlardı zamanlarını! Halk açlıktan kırılırken , ayaklarda ayakkabıları yokken, Anıtkabir’e dünyanın en iyi mermerlerini , İtalyan heykel traşlarını getirteceklerine şu anda yerine çok büyük bir park veya araştırma geliştirme enstitüsü kurabilirlerdi! Anladın mı neden çok geç kaldığımızı ??
  • Şahin 26.11.2021 05:08
    Ak parti dışında savunma sanayinde bir iddiası olan başka bir parti yok
  • Mizah 25.11.2021 23:57
    Küçücük ülke bile uçak yapmış. Çok gerideyiz çok. Biz hala göl havzalarına çöküp konut yapmanın yollarını arayalım.