Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman yakalandığı koronavirüs nedeniyle başbakan atama törenine şeffaf bir oda şeklinde yapılan kabinden katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Zeman, Petr Fiala'yı burada başbakan olarak atadı.

ŞEFFAF BİR KABİDEN GÖRÜŞMEYE KATILDI

Doktorların 'görev yapmaya uygun değil' diye rapor verdiği Zeman, taburcu olmasının hemen ardından düzenlenen törenle başbakan atadı. Kovid-19'a yakalanan Zeman, tekerlekli sandalye ile geldiği törene şeffaf, oda biçimindeki pleksiglas kabinin arkasından törene katıldı. Zeman'ı, koruyucu kıyafetli özel görevliler kabine kadar getirdi.

Sivil Demokrat Parti (ODS), TOP 09 ve Hristiyan Demokratlar Birliğinin (KDU-CSL) oluşturduğu Spolu İttifakı'nın başbakan adayı Fiala, yemin ettikten sonra resmen göreve başladı.

Ülkede 8-10 Ekim'de düzenlenen milletvekili seçimlerini Spolu ittifakı küçük bir farkla kazanmış, bunun hemen akabinde Cumhurbaşkanı Zeman, Prag'daki askeri hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Fetih 1453 30.11.2021 12:59
    Ölüm den kacilacak dünyada yer varsa biz de bilelim,,Her canlı ölümü tadacaktır,,ayetini bilseler,inansalar,,böyle yaparlar mı..
  • IHTIYAR 29.11.2021 13:13
    Filmlere konu al işte!.