Rusya donanmasının, hipersonik Tsirkon füzesinin yeni bir denemesini gerçekleştirdi. Menzili tüm Avrupa'yı kapsayan füze 400 km uzaktaki bir deniz hedefini başarılı bir biçimde imha etti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Tsirkon füzesi denemesi Beyaz Deniz sınırları içerisinde gerçekleştirildi ve Admiral Gorşkov gemisinden fırlatılan füze ile 400 km uzaktaki bir deniz hedefi başarılı bir biçimde imha edildi.
Tsirkon füzesinin son denemesi iki hafta önce gerçekleştirilmişti.

SES HIZININ TAM 9 KATI 

Rusya donanmasının cephanesine 2022’de girmesi planlanan Tsirkon füzesinin, bin kilometreyi aşan bir menzil içerisindeki kara ve deniz hedeflerini vurabildiği biliniyor. Füze, uçuşu sırasında 9 mach ses hızına ulaşabiliyor. Tsirkon füzeleri şu an için gemilere konuşlandırılabiliyor, ancak füzenin karadan fırlatılabilecek türü üstünde de çalışılıyor.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Gemi Kaptanı 30.11.2021 05:04
    RIZA HELAL OLSUN KARDEŞİM O NASIL YORUm
  • emre19 30.11.2021 00:52
    Fuze devri bitmistir. Her devlette petroit fuzesi bulunuyor. Havada kus gibi avluyorlar. Nukluer baslikli olmadiktan sonra fazla tehdit olmaz.
  • Adsız Atlı 30.11.2021 00:48
    Kardeşim bu Rusya'nın başına Putin geçti geçeli adamda güç gösterme saplantısı, dünyaya gözdağı vermeler, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika'ya dahi el atıp daha şimdiden sindirme politikaları.. Putin den sonra gelecek liderin de ondan aşağı kalır yanı olmayacak gibi gözüküyor. En gelişmiş füzeleri ile hem Avrupa'ya, hem ABD ye ve Türkiye ye hemde Ortadoğu'daki malûm yerlere mesaj veriyor. Oralardan yer kapma ve oraları da Kırım gibi Rus yerleşkesi haline getirme peşinde. Hayalleri çok büyük yani. Ben de dedimki Allah'ın uzayda füzeleri çok dünyayı teğet geçiyorlar gergün birini şu şımarığa gönderse ne iyi olur. Biz daha savaş uçağı yapmak için çok uğraşıyoruz. İyi geceler diliyorum.
  • Fatih 29.11.2021 23:38
    Biz de yapmalıyız
  • Savaş ve barış 29.11.2021 23:13
    ABD ve Rusya savaşırsa biz savaşa girmeyelim bırakın yesinler bir birlerini terör örgütlerine yardım eden bunlar değilmi bırakın ne halleri varsa görsünler iki düşman kendilerini yok etsin biz karışmayalım seyre bakalım sonra onların parası biter teknolojileri yok olur ülkemiz onlardan daha üstün olur teknoloji konusunda biz de ülke olarak daha üstün silah sistemleri geliştirmeliyiz
Daha fazla yorum görüntüle