Azerbaycan'da helikopter kazası: Şehit ve yaralılar var

Son Dakika Haberi; Azerbaycan'da Devlet Sınır Hizmetlerine ait askeri helikopterin uğradığı kazada çoğu rütbeli 14 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

GİRİŞ 30.11.2021 16:22 GÜNCELLEME 30.11.2021 18:41
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'da Devlet Sınır Hizmetlerine ait askeri helikopter kaza yaptı.

Devlet Sınır Hizmetlerinden yapılan açıklamada, kazanın yerel saatle 10.40 sıralarında Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında meydana geldiği bildirildi.

Kaza krıımın yaşandığı bölgeden geldiği belirtilen ilk görüntü

14 ŞEHİT 4 YARALI

Açıklamada  helikopter mürettebatından çoğu yüksek rütbeli 14 subay şehit oldu.4 subay yaralı olduğu kaydedildi.

Devlet Sınır Hizmetleri ve Başsavcılık üst düzey yetkililerinin olay yerine gittiği, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ALİYEV: BU AĞIR KAYBIN ACISINI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Devlet Sınır Hizmeti’ne bağlı helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dilediği kaydedildi. Taziye mesajında helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin olmasından son derece üzüldüğünü belirten Aliyev, “30 Kasım 2021'de Devlet Sınır Teşkilatına ait askeri helikopterin Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında düşmesi sonucu mürettebatın hayatını kaybettiği haberi bizi son derece kederlendirdi. Bu ağır kaybın acısını sizlerle paylaşıyoruz. Mehriban Aliyeva ile birlikte size ve yakınlarınıza en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Allah rahmet etsin” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak, Azerbaycan'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerler için taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, şehit olan Azerbaycan askerlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Azerbaycan halkına başsağlığı diledi.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili taziye mesajı yayımlandı. Yayımlanan mesajda şehid olan Azerbaycan askerleri için başsağlığı, yaralılar için ise acil şifalar dileklerinde bulunuldu.

 Ayrıca Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı mevkidaşı Azerbaycan Savunma Bakanı Org. Zakir Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Org. Elçin Guliyev’i telefonla arayarak taziye dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şehit olan Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıkalama yapan Çavuşoğlu "Can Azerbaycan halkının başı sağolsun" ifadelerini kullandı:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan'da Karaheybet hava eğitim alanında düşen askeri helikopterde şehit olanlar için taziye mesajı yayımladı.

Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı taziye mesajında, "Bugün meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Cenabıhak'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan halkının başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da söz konusu kazada şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerini sosyal medya hesabı üzerinden yayımladı.

KAYNAK: SPUTNİK, AA, İHA
YORUMLAR 96
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc.rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Abdullah Ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşaallah
    Cevapla
  • Son osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Basimiz sag olsun Allah sehitlerimizun yerini cennet mekanlarini nur eylesin. Ailelerine de sabur versin
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Can Azarbaycan ımız.. Başımız sağ olsun.... Suikast olabilir...
    Cevapla
  • Kara Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni ler düşürmüş olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!