DSÖ: Delta varyantı tedbirleri Omicron için de geçerli

DSÖ yetkilileri Omicron varyantına karşı sınır kapatma kararı alan bazı ülkelerin zaman kazanabileceğini ancak pandemiyle mücadelede Delta varyantıyla başa çıkmak için uygulamaya konan önlemlerin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

DSÖ: Delta varyantı tedbirleri Omicron için de geçerli
DSÖ: Delta varyantı tedbirleri Omicron için de geçerli
GİRİŞ 03.12.2021 12:56 GÜNCELLEME 03.12.2021 12:56

DSÖ Batı Pasifik Bölge Direktörü Dr. Takeshi Kasai Filipinler'in Manila kentinde yaptığı açıklamada “Sınır kontrolü, virüsün girmesini geciktirebilir ve zaman alabilir. Ancak her ülke ve her topluluk vakalarda yeni artışlara hazırlanmalı." dedi.

ÖNLEMLER OMİCRON İÇİN DE GEÇERLİ

DSÖ Bölgesel Acil Durum Direktörü Dr. Babatunde Olowokure de şimdiye kadar Batı Pasifik'teki 4 ülke; Avustralya, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore’nin Omicron varyantı vakaları bildirdiğini söyledi.

Olowokure, “Özellikle Delta'ya yanıt verme konusundaki son birkaç yıldaki deneyimlerimiz, ne yapmamız gerektiğine ve gelecekteki dalgalanmalarla daha sürdürülebilir bir şekilde nasıl başa çıkılacağına dair bir rehber sağlıyor."dedi.

DSÖ yetkilileri maske, sosyal mesafe ve aşılamaların önemine dikkat çekti.

Bazı sağlık otoritelerinin şüphelendiği gibi yeni varyantın daha bulaşıcı olup olmadığı, insanları daha ciddi şekilde hasta edip etmediği ve aşıyı engelleyip engelleyemeyeceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!