Uğur Şahin'den yeni aşı açıklaması: Buna ihtiyacımız olacak!

Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin CEO'su Uğur Şahin, "Koronavirüse karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak, asıl soru yeni aşıya ne zaman ihtiyaç duyacağımız" dedi.

GİRİŞ 03.12.2021 15:53 GÜNCELLEME 03.12.2021 15:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Reuters'a konuşan Almanya merkezli BioNTech şirketinin CEO'su Uğur Şahin, mutasyonlara uğramasına rağmen aşılamanın koronavirüse karşı koruma sağlayacağını söyledi.

"OMİCRON AŞILI İNSANLARI ENFEKTE EDEBİLİR"

Omicron'un çok sayıda mutasyona uğramış bir varyant olduğunu söyleyen Uğur Şahin, "Omicron'un antikorlardan kaçabileceğini düşünüyoruz.  Aşılanmış insanları ve daha önce korona geçiren insanları enfekte edebilir. Bu durum açık. Ama yeni varyantın, aşılı insanlarda ciddi hastalığa neden olabileceği açık değil." dedi.

"YENİ VARYANTI GELECEK YIL BEKLİYORDUM"

ABD'li Pfizer firmasıyla birlikte korona aşısı geliştiren Alman BioNTech şirketinin kurucuları olan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Reuters tarafından düzenlenen çevrimiçi konferansta konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni varyantın beklediğinden daha erken ortaya çıktığını söyleyen Şahin, varyantın önümüzdeki yıl ortaya çıkmasını beklediğini söyledi.

"GEREKİRSE AŞIYI UYARLAYACAĞIZ"

Omicron varyantının sonuçlarının birkaç haftaya çıkmasını beklediklerini söyleyen Şahin, "En önemli gerçek şu ki aşıların tüm varyantların neden olduğu ciddi hastalığa karşı koruma sağlayacak düzeyde. Ancak, Pfizer/BioNTech aşısını gerekirse uyarlayıp, gelecek yılın başında piyasaya sürebiliriz." diye konuştu.

"AŞILARI UYARLAMAK İÇİN VAKTİMİZ VAR"

Şahin, "Var olan güçlendirici aşıları uyarlamak için yeterli vakte sahibiz. Şu anda gelmesi beklenen bir sürü veri var. Durumun ne kadar acil olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı.

"HER YIL AŞI YAPTIRMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ"

Şahin, ayrıca bu varyantlar nedeniyle insanların her yıl yeni doz aşı yaptırmanın gerekebileceğini belirterek, "Tıpkı grip aşısı gibi koronavirüs aşısının da her yıl yaptırılması ihtimali artıyor." dedi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Seyfettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Heee öyle sen önden altyapıyı hazırla, her yıl değil her ay olmalılar de bence. Bu millet ve insanlık sizin kobayınız ve para musluğunuz. Sağın sağabildiğiniz kadar. Yazık yazık......
    Cevapla
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı satana gerek varmı diye soruyorlar
    Cevapla
  • 2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Naim suleymanoglu gibi ilmini bu vatana kazandır
    Cevapla
  • 1 inci Anderun 2 yıl önce Şikayet Et
    ugur sahin biontec asisindan kazandigi 15 milyar euroyu turk bankalarina yatir. rizeli olarak bu sana yakisir.
    Cevapla
  • ercani 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu aşıyı T.C almamali,biontech ithalat yasağı gelsin ,turkovac olsun millet yeter..Bu adam Türk diye Türker güvenmemeli ,AB yaşlı nüfus cook ama TR de tam tersi,aşının uzun vadedeki sonuçlarını bilen yok.oyun icinde oyun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”