Rusya'dan Batı ülkelerine Belarus tepkisi: İkiyüzlülük!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı ülkelerinin Belarus'a yönelik yeni yaptırımlarının "yasa dışı" ve "insanlık dışı" olduğunu söyledi. Zaharova, Batı'yı insan hakları konusunda "ikiyüzlü" olmakla suçladı.

Rusya'dan Batı ülkelerine Belarus tepkisi: İkiyüzlülük!
Rusya'dan Batı ülkelerine Belarus tepkisi: İkiyüzlülük!
GİRİŞ 04.12.2021 21:16 GÜNCELLEME 04.12.2021 21:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD, Avrupa Birliği, İngiltere ve Kanada'nın insan hakları ihlalleri ve göçmenlerin siyasi araç olarak kullanılmasının devam ettiği gerekçesiyle Belarus'a karşı 2 Aralık'ta aldığı yaptırım kararı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bu yaptırımları, "Belarus'un iç işlerine müdahale" olarak değerlendiren Zaharova, Batı ülkelerinin göçmen krizi gerekçesiyle Belarus'u cezalandırmaya çalıştığını vurguladı.

Zaharova, "Bu göçmen krizi, Batı ülkelerinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine 'demokrasi ihraç etme' siyasetiyle tetiklendi" dedi

"BATI İKİ YÜZLÜ"

Batı ülkelerinin insan hakları konusunda "ikiyüzlü" olduğunu belirten Zaharova, şunları kaydetti:

"ABD, AB, İngiltere ve Kanada'nın 2 Aralık'ta eş zamanlı olarak Belarus'a karşı yeni kısıtlayıcı önlemlerini kınıyoruz. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi dışında uygulanan kısıtlamalar gibi, bu yaptırımlar da yasa dışıdır. Bunlar, sıradan Belarus vatandaşlarının yaşamlarını olumsuz etkilediğinden dolayı insanlık dışıdır."

Bu krizin, ilgili ülkeler arasında etkileşim yoluyla çözülebileceğine dikkati çeken Zaharova, Batı ülkelerine "çifte standart" ve "meşru olmayan yaptırımlarla baskı uygulama siyasetinden" vazgeçme, Belarus yönetimiyle iş birliği yaparak göçmen krizini çözme çağrısında bulundu.

ABD KRİZİ TIRMANDIRIYOR

NATO’nun bölgedeki eylemlerinden hareketle ABD basınının, Rusya’nın değil, ABD’nin agresif eylemlerinden endişe duyması gerektiğini söyleyen Zaharova, “ABD, Ukrayna’yla ilgili tansiyonu tırmandırmak için özel operasyon yürütüyor ve suçu Rusya’ya atıyor” ifadesini kullandı.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ERCAN 2 yıl önce Şikayet Et
    HİNDİSTAN'A CAATSA yok TÜRKİYE'YE var. Politik şeytanlıkları işte bu nedenle
    Cevapla
  • ERCAN 2 yıl önce Şikayet Et
    denge yanılıyorsun ABD şeytan kuvvet denkleminde henüz NATO ağır basıyor. HİNDİSTAN,PAKİSTAN, TÜRKİYE , İRAN tam ittifak üyesi olmuş olsa denge RUSYA ÇİN lehine bozulur ama ABD şeytanı bunun önünü kesmek için çoktan politik adım attı bile.
    Cevapla
  • denge 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya cin korkak devlet usa ne isterse yapsa biel mi mi diye tepki verir madem usa nato savac diyor ben hazirim de bak ne usa ne nato kalir zaten nato usa olsun bulari pkk korur sonuc da pkk sana hizmet ettigi icin pkk kimi koruyacak o durumda o baska konu
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni mi anladiniz onlar ile bir olup musliman katliam yapar iken nerde idi akliniz sizi usa israil kullanir siz de araplari satarsin ancak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü