Kolombiya'ya Dünya Barış ve Özgürlük Ödülü verildi

Dünya Hukukçular Birliği (WJA) demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığı nedeniyle Kolombiya toplumuna "Dünya Barış ve Özgürlük ödülünü" layık gördü.

Kolombiya'ya Dünya Barış ve Özgürlük Ödülü verildi
Kolombiya'ya Dünya Barış ve Özgürlük Ödülü verildi
GİRİŞ 05.12.2021 10:25 GÜNCELLEME 05.12.2021 10:25

Kolombiya'nın Barranquilla kentinde düzenlenen 27. Bienal Kongresi'nin kapanış oturumunda, İspanya Kralı 6'ncı Felipe, Kolombiya toplumu adına Devlet Başkanı Ivan Duque'ye Dünya Barış ve Özgürlük ödülünü takdim etti.

Amerikan Barolar Birliği eski başkanı Hilarie Bass, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kolombiya'nın, Latin Amerika ülkeleri içinde demokrasi ve ifade özgürlüğü açısından örnek bir ülke olduğuna vurgu yaparak, "Kolombiya sadece bölgede değil, tüm dünya ulusları arasında demokrasinin başarılı bir örneğidir." dedi.

Devlet Başkanı Duque de konuşmasında, ülkesine verilen ödülden ötürü memnuniyetini dile getirerek, "Demokrasi; sevgili dostlar, onu hafife alamayız; demokrasi her gün inşa edilir, kusurludur ve çoğu kez her türlü yoruma maruz kalır. Belki de mükemmel olma koşulu, onu sürekli olarak korumaya, neyin ne olduğunu anlamamız için bizi motive etmelidir." ifadelerini kullandı.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!