Cezayir'den Filistinli gruplar için kapsamlı toplantı hazırlığı

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, ülkesinin yakında Filistinli gruplar için kapsamlı bir sempozyuma ev sahipliği yapacağını belirtti.

Cezayir'den Filistinli gruplar için kapsamlı toplantı hazırlığı
Cezayir'den Filistinli gruplar için kapsamlı toplantı hazırlığı
GİRİŞ 06.12.2021 23:06 GÜNCELLEME 06.12.2021 23:06

Cezayir devlet televizyonunda yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cezayir ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya geldi. İki lider, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Tebbun, toplantıda, "Yakında Filistinli gruplar için kapsamlı bir sempozyuma ev sahipliği yapmaya karar verdik." dedi.

Bu adımın Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın görüşünü aldıktan sonra atıldığını belirten Tebbun, planlanan toplantının tarihine ilişkin bilgi vermedi.

Tebbun ayrıca Cezayir'in Filistin için 100 milyon dolarlık destekte bulunmaya karar verdiğini, Cezayir üniversitelerindeki Filistinli öğrenciler için de 300 eğitim bursu tahsis ettiklerini aktardı.

Ziyarete ilişkin Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde ise Abbas'ın Tebbun'a "Filistin meselesine ilişkin son gelişmeler, işgal güçlerinin barış ve iki devletli çözüm şansını baltalayan uygulamaları" hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

Görüşmede Filistin meselesinin benzeri görülmemiş zorluklardan geçtiğini kaydeden Abbas, Cezayir'in uluslararası alanda Filistin meselesine ve halkına yönelik destekleyici tutumundan övgüyle söz etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mart 2022'de Cezayir'in ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan Arap Birliği zirvesine ilişkin hazırlıkları görüşmek üzere 3 günlük resmi ziyaret kapsamında pazar akşamı Cezayir'e ulaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini