YTB'den 60. yıla özel kamu spotu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye ile Almanya arasında imzalanan iş gücü anlaşmasının 60. yıl dönümüne özel kamu spotu hazırladı.

YTB'den 60. yıla özel kamu spotu
YTB'den 60. yıla özel kamu spotu
GİRİŞ 09.12.2021 17:34 GÜNCELLEME 09.12.2021 17:34

Avrupa’da yaşayan vatandaşların 60 yıllık hikayesine vurgu yapan 46 saniyelik kamu spotunda vatandaşların; ekonomik, sosyal, kültürel ve akademik alanlarda kazandıkları başarılara ve bulundukları topluma yaptıkları katkılara dikkat çekiliyor.

60 YILLIK SÜREÇ

1961 yılında Almanya ve Türkiye arasında imzalanan iş gücü anlaşması kapsamında çok sayıda Türk vatandaşı Almanya’ya işçi olarak gitti.

Başlangıçta ‘‘gastarbeiter’’ yani misafir işçi olarak nitelendirilen Türk vatandaşları aradan geçen 60 yıllık süreçte Almanya toplumunun önemli unsurlarından biri oldu ve hayatın her alanında başarı hikayeleri yazarak Almanya’ya örnek katkılar sundu.

Bugün Almanya’da sayıları 3 buçuk milyona ulaşan Avrupalı Türkler, Almanya’da artık 4. nesile ulaşmış durumda.

YTB TÜRK VATANDAŞLARININ YANINDA

Asli görev alanlarından biri yurt dışında yaşayan yaklaşık 6,5 milyonluk Türk diasporasına yönelik hizmet üretmek olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da ‘‘Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye’’ şiarıyla eğitim, kültür, gençlik, hukuk, yaşam gibi birçok farklı alanda yurt dışındaki Türk vatandaşlarının yanında yer alıyor.

YTB, gerçekleştirdiği çalışmalarla hem yurt dışındaki vatandaşların ana vatan Türkiye ve ana dil Türkçe ile olan bağlarının kopmamasını sağlıyor hem de Türk diasporasının Türkiye’deki iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması noktasında çaba gösteriyor.

YTB tarafından hazırlanan 60. yıla özel kamu spotu filmine ilişkin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından tavsiye kararı da verildi. Film, Üst Kurul’un internet sitesinde yer alan kamu spotları bölümünde yayınlanarak medya kuruluşlarının kullanımına sunuldu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'