Almanya'dan yeni skandal: Demirtaş'a İnsan Hakları ödülü!

Terör soruşturmaları kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'nın Weimar Belediyesi tarafından "2021 İnsan Hakları Ödülü"ne layık görüldü.

Almanya'dan yeni skandal: Demirtaş'a İnsan Hakları ödülü!
Almanya'dan yeni skandal: Demirtaş'a İnsan Hakları ödülü!
GİRİŞ 11.12.2021 02:20 GÜNCELLEME 11.12.2021 02:23
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Weimar Belediye Meclisi tarafından her yıl, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde verilen "Weimar İnsan Hakları Ödülü" terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a layık görüldü.

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle'de (DW) yer alan habere göre; törende konuşma yapan Weimar Belediye Başkanı Peter Kleine, 'Kürt sorununa demokratik çözüm, demokratikleşme, inanç özgürlüğü ve Türkiye'de insanların dil, kültür ve siyasi açıdan eşitliği konusunda gösterdiği çabalar' nedeniyle Demirtaş'ın ödüle layık görüldüğünü söyledi.

ALMAN BAKAN DA TÖRENDE: 'DOSTUM DEMİRTAŞ'

6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi ve 37 kişinin katledilmesinden sorumlu tutulan Demirtaş'a verilen ödülün törenine, Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth da katıldı. Alman Bakan, törende bir de konuşma yaparak Demirtaş'tan 'dostum' olarak bahsetti.

Roth, "Demirtaş cesarete sahip, kalbi olan, sıcak kalpli ve zeki bir siyasetçi, bir insan hakları savunucusu ve demokrat. Türkiye'nin demokratikleşmesi için bir umut." diye konuştu.

YORUMLAR 164
  • Taskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne verirse versin Herkes Hesabini Allaha vericek Allahin kanunu aciktir Demir tasta olsun ona benzer baskalarida ne amacla olursa olsun arabulucu degilse can alanalara candan yaklasirsa onunda canini Alacak Allah Cehennemde canini yakicak hic bitmeyen bir azabla. Lailaheillallah Muhhammeden Resulullah
    Cevapla
  • Ademoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye sasirdinizki turkiyeye kim hainlik yaparsa onlar için en medeni en çağdaş en özgür insan demirtas şimdi deseki hdpkk terör örgütüdür dese bakin olamaz yerin dibine koyarlar Lailahe illallah Muhammedin rusulullah diyen musluman kürt Türk din gardaslarim gavur oyunu bitmez biz bir olalım gerisi kolay
    Cevapla
  • Sebahattin ÜSTÜN 2 yıl önce Şikayet Et
    Başta ABD.olmak. üzere,ISRAIL,INGILTERE ve AB.liginden Fransa,Almanya,Belçika,İsveç,Norveç ve Hollanda Turkiye'ye karşi terör ve asimetrik savaş yurutmekten aktif askeri tedbirler alinmak durumunda artık Türk devletince
    Cevapla
  • Nano 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki biraz dolar düşer
    Cevapla
  • #freedemirtaş 2 yıl önce Şikayet Et
    çatlayın faşistler sonunuz yakın
    Cevapla
  • Şehit Yasin Börü 2 yıl önce Şikayet Et
    hem alçak hem Katilsin demirtaş.
    Cevapla
  • Sebahattin USTUN 2 yıl önce Şikayet Et
    Etnik milliyetci bölücü mutecaviz emperyalist-siyonist devletler işbirlikçi uşağı faşist katil Çakal.Sen ne diyorsun?Yakindir Türkiye kökunuzu kazıyacak bu topraklardan illa ki kefere.Nasilki 1918-1922 yillarinda istilaci,işgalci emperyalist yedi duveli önüne katıp yerle bir etti ise, taseronlari Yunan Ordusunu,isbirlikci Rum ahalisini nasıl İzmir'e Deniz'e doktu ise aynen siz faşistlerin akıbeti aynı.olacak.Bu böyle gitmeyecek bilesin Çakal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...