Son dakika haberi: Donald Trump'dan "Netanyahu" itirafı! "Korkunç bir hata yaptı.."

Donald Trump, başkanlığı döneminde sınırsız destek verdiği İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında, Biden’i tebrik eden ilk isim olması sebebiyle çok sert açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 11.12.2021 07:25 GÜNCELLEME 11.12.2021 09:08
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Trump, “Jest için İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıdım. Nisan 2019 seçimlerinden hemen önce yaptım. Ben olmasam seçimi kaybedecekti” dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Binyamin Netanyahu’ya kızgın olduğunu ve kendisiyle uzun süredir konuşmadığını söyledi. İsrail’in önemli gazetelerinden Yediot Aharonot, Trump ile Netanyahu arasındaki kavgayı manşetine taşıdı.

Gazetenin haberine göre Trump, eski İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, ABD başkanlığını kazanır kazanmaz Joe Biden’ı tebrik etmeye koştuğunu ve bunun büyük bir hata olduğunu ifade etti. “Kimse Netanyahu için benden daha fazlasını yapmadı” diyen eski ABD lideri, kendisi olmasaydı İsrail’in çoktan yok olacağını öne sürdü.

Trump, Netanyahu’ya jest yapmak için İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıdığını ancak eski dostunun Biden’ı kendisine tercih etiğini söyledi.

GOLAN HEDİYESİ

İsrailli gazeteci Barak Ravid ile yaptığı röportajda Trump, Biden’ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiğinden beri Netanyahu ile konuşmadığını açıkladı.

Netanyahu’ya yaptığı jestlere örnek olarak, İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma kararı aldığını belirten Trump, “Bu büyük bir olaydı. İnsanlar bunun inanılmaz bir hediye olduğunu söylüyor. Nisan 2019 seçimlerinden hemen önce yaptım ve bu da ona çok yardımcı oldu. Ben olmasam seçimi kaybedecekti” dedi.

ONUN İÇİN HER ŞEYİ YAPTIM

Eski İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Biden’ı kutlamak için çektiği videoyu görünce çok sinirlendiğini belirten Trump, “Tartışmalı seçim sonucunda kazanan rakibimi tebrik eden ilk kişi, kendisi için her şeyi yaptığım Netanyahu’ydu. Sessiz kalabilirdi, korkunç bir hata yaptı” ifadelerini kullandı.

Daha mürekkep kurumadan Biden’ı tebrik etmeye koşan eski dostunun ihanetine uğradığını söyleyen Trump ayrıca, kendisi olmasa İsrail’in çoktan yok olacağını iddia etti.

JEST ÜSTÜNE JEST

Başkan olduğu dönemde Trump, İsrail’e başka hiçbir ABD başkanının yapmadığı jestler yapmıştı. Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” tanıyan eski lider, ABD büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımış, Filistinlilere mali yardımı da kesmişti.

Trump, işgal altındaki Filistin topraklarında inşa edilen Yahudi yerleşimleri “yasal” kabul ederken, İsrail’in Batı Şeria’nın yüzde 30’undan fazlasının ilhakını içeren “Yüzyılın Anlaşması” adını verdiği sözde barış planını yürürlüğe koymuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 67
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah cehennem de beraber olursunuz sizin açınız firevundan kötü olacak Bismillahirrahmanirrahim ben kırık kalplerdeyim yaptığımız için Allah sizi kahretsin . amin
    Cevapla
  • Son osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Gwliyor gelmekte olan Turan Varmidir hakkin önünde duran Yetisecek Müslümanliga Kuran Bitecek artik hayasizca kayip olan can Göreceksin bunu ey bati Elinde ne liman kalacak ne yati Geliyor Müslümanligin hati Alacak elinizden bu imansiz hayati Nerdesin ey Sehri islam Katil bize bitsin bu gam Yeter artik bilin helal haram Vaad eti bize , kurtulusu kadir mevlam
    Cevapla
  • Kılıççı Fevzi 2 yıl önce Şikayet Et
    Tik tak tik tak...ölüm yaklaşıyor...saati ve günü belli....yiyin için eğlenin bakayim....
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsanız yapın yahudi siyonistleri yenilecektir bu bölgeden kaçıp dünyanın başka yerinde gizlenen masum yahudiler kurtulacaklardır. Kuranda böyle yazıyor
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Trumpın ülkemize yaptığı hainlikleri, saygısızlıkları, ekonomimize verdiği zararları hiç bir abd başkanı yapmadı, buna rağmen ABD seçimlerinde Trumpın kazanması için çaba gösterenleri anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • nusret 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş . obama ülkemizde darbe yaptırdı . abd başkanlarının hepsi siyonist uşağıdır . ve islam düşmanı katil lerdir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"