İngiliz büyükelçi, Yunan yetkililerin Türkiye sözlerine karşı çıktı!

İngiltere'nin yeni Atina büyükelçisi Matthew Lodge, 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'de istikrarsızlığa sebep olduğuna' dair Yunan yetkililerin iddialarına karşı çıktı.

İngiliz büyükelçi, Yunan yetkililerin Türkiye sözlerine karşı çıktı!
İngiliz büyükelçi, Yunan yetkililerin Türkiye sözlerine karşı çıktı!
GİRİŞ 13.12.2021 07:55 GÜNCELLEME 13.12.2021 07:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin geçen ağustos ayında göreve başlayan yeni Atina Büyükelçisi Matthew Lodge, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki rolü ile ilgili Yunan iddialarını çürüttü.

Büyükelçi Lodge, Yunan To Vima gazetesine demecinde, Yunan yetkililerinin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de saldırgan bir siyaset izlediği, istikrarsızlık unsuru teşkil ettiğini ve bölgede güvenliği tehlikeye soktuğu şeklindeki iddialarının ne kadar asılsız olduğunu ortaya koydu.

Demecinde “Türkiye’nin uzun vadede, Doğu Akdeniz’de istikrardan başka bir şey istediğini söyleyenlere gerçekten inanıyor muyuz” diyen Büyükelçi Lodge, “Yunanistan’ın duyduğu güvensizliği anlıyorum. Ancak, Doğu Akdeniz’de barış ve refahın olmamasından, Ankara’nın uzun vadeli çıkarı bulunduğu görüşünü paylaşmıyorum” ifadesini kullandı.

FRANSA İLE TATBİKAT

Bu arada Yunanistan’ın, Fransa ile hava ve denizden sonra karada da ortak askeri tatbikatlar gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi. Yunan Kathimerini gazetesine göre, iki ülke askeri yetkilileri arasındaki temaslarda Yunan ve Fransız tanklarının, önümüzdeki yıl, Selanik’e 90 kilometre mesafedeki Litohoro ya da Batı Trakya’da İskeçe şehrindeki “Petrohori” (Kayalar) atış talim sahasında ortak tatbikat gerçekleştirmeleri önerileri de gündeme geldi.

RAFALE'LER YOLDA

Öte yandan, Yunanistan’ın Fransa’dan alacağı toplam 24 adet (18 adet sipariş edildi-6 adet için sipariş kararı alındı) Rafale savaş uçaklarından ilk 6’sının (kullanılmış) 17 ya da 19 Ocak’ta Atina yakınlarındaki Tanagra hava üssüne gelmeleri bekleniyor.

Tanagra’ya gelecek 6 adet Rafale savaş uçağının, kısa sürede Ege ve Doğu Akdeniz’de uçabilecek durumda olabilmeleri amacıyla, söz konusu üsteki altyapı çalışmaları da hızlandırıldı. Toplam 24 Rafale savaş uçağının maliyeti 3 milyar Euro’nun üzerinde.

YORUMLAR 9
  • HIZIR İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı imparatorluğu,nu aralarında anlaşarak bölüp paylaşmak isteyenleri iyi tanıyalım,, İngiltere+Fransa+İtalya+Rusya+Yunanistan+Ermenistan. Son yıllarda ABD ve İsrail'in,de bunlara katıldığını Akdeniz'de yaptıkları TATBİKATLARi ile tanımış olduk. Türkiye'yi Suriye'den Libya'dan daha Beter etmek istiyorlar
    Cevapla
  • HIZIR İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlere Osmanlı 2 savaş gemisi siparişi vermiş. 3 Milyar dolar parasını peşin ödemiş,, İngilizler gemileri vermemiş. Osmanlı Donanması Karadeniz'de Rus donanmasına ağır kayıplar vererek yenilmişti. İngilizleri iyi tanıyalım,,!!!
    Cevapla
  • Avni 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben ingilizlere inanmiyorum..Bunlarda dalavere coktur..kibrisi osmanlilardan 50 yilligina alip ruma yunana verdiler..Oyun safsata dalavere..yani acikcasi ingiliz oyunu..
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakkini aramak suc sayilirsa oyle olsun.suclu olalim bari.
    Cevapla
  • alip 2 yıl önce Şikayet Et
    başlıkla haberin içeriği farklı. adam aslında Türkiye nin savını desteklemiş değil.
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Kenan , senin dilin de diplomatik sanırım.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    O diplomatik dil,sen anmazsın. Adam üstelik İngilterenin Yunanistan büyükelçisi. Olay Türkiyede değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi